Cafeïne & amp; oogdruk

Cafeïne & amp; oogdruk

Waterige humor vult het voorste gedeelte van je oog, en wanneer uw oogarts meet uw oogdruk ze is het meten van de balans van vloeistoffen in uw oog. Korte periodes van een stijging van de druk zal geen schade veroorzaken, maar op lange termijn hoge druk kan uw ogen beschadigen. Cafeïne kan leiden tot druk om spike, en als je een risico op glaucoom, moet u met uw arts over de effecten van cafeïne op uw ogen spreken.

Schade

Hoge oogdruk gedurende een lange periode van tijd kan je oog langzaam beschadigen. Dit gebeurt als gevolg van de druk verminderen van de bloedstroom door de bloedvaten aan de achterkant van het oog, waarvan vele tot de oogzenuw. Uw optische zenuw speelt een centrale rol in de visie door het verzenden van visuele informatie naar je hersenen. Indien hoge druk de hoeveelheid bloed aan uw oogzenuw te verminderen, het bloed je zenuwen nodig heeft voor voeding en de functie, kunt u schade aan de oogzenuw hebben. Je mag niet in de gaten vroege veranderingen in de oogzenuw, maar als de schade vordert, zul je geleidelijk verliest uw kant visie. Grote schade kan leiden tot blindheid.

effecten

Kleine hoeveelheden van cafeïne zal niet leiden je druk te verhogen of te beschadigen oogzenuw. Als u een hoge inname van cafeïne in een korte periode van tijd, echter, kan dit ertoe leiden dat uw druk om te spike. Deze verhoogde oogdruk kan duren 1-3 uur, verklaart de Glaucoma Research Foundation. Een hoge druk voor deze periode zal geen schade aan uw oogzenuw veroorzaken. Als u zich zorgen maakt dat u te veel cafeïne consumeren, moet u met uw arts om een ​​passende hoeveelheid cafeïne vast te stellen om elke dag te hebben.

bronnen

Veel voedingsmiddelen en dranken bevatten cafeïne. Een van de meest geconsumeerde cafeïnehoudende dranken is koffie, maar u kunt ook cafeïnehoudende koffie, frisdrank of energy drinks te drinken. Chocolade bevat ook een aanzienlijke hoeveelheid cafeïne. Bepaalde soorten van over-the-counter medicatie cafeïne bevatten, en deze omvatten sommige soorten pijnstillers, verkoudheid en eetlustremmers, legt Medline Plus.

overwegingen

Als u risicofactoren voor glaucoom, kan uw arts u aanbevelen cafeïne vermijden of te stellen grenzen aan de hoeveelheid cafeïne je verbruikt op een dagelijkse basis. Spikes van hoge oogdruk kan niet uw ogen beschadigen, maar je moet een routine oogonderzoek om de gezondheid van je oog te waarborgen.