Cacaopoeder gezondheidsvoordelen

Cacaopoeder gezondheidsvoordelen

Veel mensen hunkeren naar chocolade en vermijden omdat ze onder de indruk dat het vetmesten en ongezond. Hoewel er veel chocoladeproducten ongezond en calorieën dichte, is door de toevoeging van stoffen zoals suiker en niet de cacao zelf. In feite, cacaopoeder, dat uit de cacaoboon, is zeer voedzaam en kan talrijke gezondheidsvoordelen bieden.

Cocoa Nutritional Facts

Een 2 el. portie cacao bevat slechts 25 calorieën en 1,5 gram vet. Het biedt u ook met 3,6 g vezels, dat is 14 procent van de dagelijkse waarde, en 8 procent van de dagelijkse waarde van ijzer en 14 procent van de dagelijkse waarde van magnesium.

Cocoa Antidepressiva Effects

Volgens Elson Hass in zijn boek "Gezond te blijven met voeding," cacao kan antidepressivum voordelen. Hij legt uit dat cacao bevat de stof fenethylamine, een neurotransmitter in de hersenen dat fungeert als een stemming lift en natuurlijke antidepressant.The Universiteit van Michigan Health System (UMIM) dat cacao kan ook de mogelijkheid om endorfines, die fungeren stimuleren als natuurlijke "happy" opiaten en zijn verantwoordelijk voor de hoge tonen die vaak worden gevoeld na het sporten, lachen, het hebben van seks of het winnen van de loterij. Tot slot, UMIM zegt dat cacao kan stimuleren serotonine, dat is de neurotransmitter die doelstelling antidepressiva om geluk algehele niveau op te voeren.

Cacao en Antioxidanten

Cacao bevat ook ongeveer 43,6 mg flavonoïden per gram. Flavonoïden zijn onderdeel van een krachtige groep antioxidanten bekend als polyfenolen en volgens de Medical News Today, cacao is één van de hoogste polyfenol bevattende voedingsmiddelen. Bovendien, warme chocolademelk bevat meer antioxidanten per kop dan een portie van rode wijn of thee, en Science Daily verklaart het kan zelfs de gezondste keuze van de drie zijn. Science Daily stelt ook dat het drinken van cacao kan helpen om kanker, hart-en vaatziekten en veroudering te bestrijden door middel van zijn anti-oxiderende stimuleren effect. Medical News Today waarschuwt echter dat de meeste commerciële cacaopoeders hebben de antioxidant bevatten flavonoïden verwijderd omdat ze bitter smaken; Daarom, om de gezondheid van de versterking voordelen, overwegen de aanschaf rauwe cacaopoeder, wat een minimaal bewerkt cacaopoeder.

Bijkomende voordelen Cocoa

Naast de bovengenoemde mogelijke gezondheidsvoordelen van cacaopoeder, UMIM zegt dat cacao kan LDL-cholesterol, het risico van bloedstolsels, verhoging van de bloedtoevoer naar de bloedvaten, hoge bloeddruk te verlagen, verhogen cognitieve prestaties en leveren essentiële mineralen zoals calcium en kalium.

overwegingen

Ondanks alle mogelijke voordelen UMIM waarschuwt dat cacao bevat cafeïne, die negatieve effecten, zoals slapeloosheid, cafeïne-gevoelige individuen kan hebben. Het bevat ook oxalaten en verhoogde oxalaat niveaus kan bijdragen tot de vorming van nierstenen; dus als u gevoelig voor nierstenen zijn, moeten de cacao- en chocoladeproducten niet worden verbruikt.