Brufen Side Effects

Ibuprofen is een pijnstiller die zowel pijn en ontsteking verlicht en is beschikbaar in zowel het voorschrijven en over-the-counter vormen onder verschillende merknamen. In het Verenigd Koninkrijk, één gemeenschappelijk recept sterkte ibuprofen drug is Brufen, die artsen voorschrijven voor types van gezamenlijke en musculoskeletale pijn, migraine, tandpijn en het verlichten van koorts. Als u tekenen van een allergische reactie op elk gewenst moment te ervaren tijdens het gebruik van Brufen, onmiddellijk een dringende medische zorg.

Gastro-intestinale bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen van Brufen zijn gastro-intestinale aard en komen in ongeveer 4 tot 16 procent van de gebruikers. Bufren heeft de potentie om het spijsverteringsstelsel irriteren, waardoor pijn, diarree en misselijkheid. Inname Bufren met voedsel helpt om het effect van het geneesmiddel op uw maagdarmkanaal beperkt. Andere mogelijke gastrointestinale bijwerkingen van Bufren omvatten brandend maagzuur, braken, indigestie, constipatie, opgeblazen gevoel en flatulentie.

Other Side Effects

Brufen heeft ook het potentieel om een ​​aantal andere lastige of vervelend, maar niet gevaarlijk, bijwerkingen veroorzaken. Neurologische en psychologische bijwerkingen van het geneesmiddel zijn onder meer hoofdpijn, duizeligheid, depressie, verwarring, tintelingen in ledematen, slaperigheid en geluid in uw oren. Sommige patiënten ervaren jeukende huiduitslag, tijdelijk haarverlies en verhoogde gevoeligheid voor de zon tijdens het gebruik van Brufen. Andere mogelijke bijwerkingen van Brufen zijn droge ogen, zweertjes in de mond, verlies van eetlust en een loopneus.

geneesmiddelinteracties

Er bestaan ​​medicijnen ongewenste effecten bij gebruik in combinatie met Brufen. In combinatie met bloedverdunners zoals warfarine, Brufen verhoogt het risico op het ervaren oncontroleerbare bloeden tijdens de operatie of na een blessure. Inname van Brufen met lithium of methotrexaat veroorzaakt vaak een giftige opbouw van de medicijnen in je lichaam, het verhogen van uw risico op het ontwikkelen van ernstige bijwerkingen. Bovendien combineren Brufen diuretica heeft de potentie om schade aan de nieren.

risico's

Naast geringe bijwerkingen en het risico van interacties Brufen heeft mogelijk ernstige medische complicaties. Lange termijn gebruik van Brufen leidt tot hypertensie, congestief hartfalen, beroerte, hartaanval en bloedstolsels bij sommige patiënten. Sommige patiënten ontwikkelen van gastro-intestinale bloeden of zweren tijdens het gebruik van de drug. Bovendien, Brufen veroorzaakt zelden nier- en leverfalen. Andere zeldzame complicaties in verband met de drug omvatten verlies van het gezichtsvermogen, ontsteking van de vloeistof rond uw hersenen of aseptische meningitis, en ernstige infecties van de huid, zoals Stevens-Johnsons syndroom of toxische epidermale necrose.

overwegingen

Omdat er nog niet voldoende bewijs dat Brufen heeft geen ongewenste effecten op de foetus, artsen meestal niet de drug voor zwangere vrouwen voorschrijven. Daarnaast ernstige bijwerkingen van Brufen komen het meest voor bij mensen boven de leeftijd van 65. Als u een voorgeschiedenis van maagzweren, hartfalen, colitis, nier of lever en vaatziekten, beroerte of diabetes, kan uw arts Brufen niet voorschrijven. Roken tijdens het gebruik van Bufren verhoogt het risico voor het ontwikkelen van cardiovasculaire bijwerkingen.