Brown Rice & amp; Gluten

Brown Rice & amp; Gluten

Gluten, gevonden in rogge, gerst, tarwe en bepaalde kruisingen van deze korrels, is een soort eiwit dat de gemiddelde gezonde persoon kan verteren zonder een hapering. Maar als je gevoelig zijn voor gluten of coeliakie bent, het is iets wat je moet vermijden. Bruine rijst nature glutenvrij, maar in sommige gevallen kan gluten in contact met bruine rijst komen.

Verontreiniging in de Keuken

Glutenvrije bruine rijst wordt cross-besmet met gluten als er iets in de keuken die gluten aangeraakt dan raakt de rijst. Bijvoorbeeld, als je een partij van deeg in een kom met behulp van tarwemeel, veeg het uit en dan gebruik maken van dezelfde schaal te mengen tot bruine rijst en fijngesneden groenten, overgebleven gluten moleculen op de schaal kan uitspoelen naar de bruine rijst. Of als je een lepel je vroeger croutons scoop, kunt u bruine rijst besmet met gluten als je hetzelfde lepel gebruiken om het te roeren. Kruisbesmetting als dit kan gebeuren in commerciƫle keukens als je uit eten gaan, ook. Daarom is het noodzakelijk om je server weet dat je voedsel moet worden glutenvrij.

Verpakking en Ingrediƫnt Verontreiniging

Wees op uw hoede van bruine rijst opslag wanneer u het op de kruidenier koopt. Vermijd het kopen van bruine rijst in bulk bakken omdat je hebt geen manier om te weten hoe de rijst is behandeld. skip Ook inkooppakketten die duidelijk onder meel, gebak, brood of droge korrels worden geseponeerd. Gluten kan sluipen op bruine rijst verpakking of zelfs in de bruine rijst in deze gevallen. Ten slotte kopen alleen platte bruine rijst. Doorgewinterde rassen van bruine rijst of soorten die zijn verpakt met gedroogde groenten kunnen gluten bevatten.

Glutenvrij Zorgen at Home

Thuis, houden een glutenvrij gedeelte in de pantry. droge granen, brood, meel of bewerkte voedingsmiddelen - Heeft bruine rijst hieronder even wat met gluten niet op te slaan. Dezelfde regel geldt in de koelkast. Gluten deeltjes kunnen naar beneden vallen in de bruine rijst of vallen op de bruine rijst container zodanig dat wanneer je de rijst, elk oppervlak of gebruiksvoorwerp die in contact komen met die container kon de wind met gluten op het komt koken. Uiteindelijk die gluten kan zijn weg terug naar bereid bruine rijst te maken.

Het lezen van de Label voorzichtig

Op het etiket, producenten van levensmiddelen moeten verklaren als hun voedsel is bereid in een plant die tarwe verwerkt. Je zult een zin als ". Vervaardigd in een faciliteit die tarwe verwerkt" Zoals bepaald door de Amerikaanse Food and Drug Administration, om echt glutenvrij te zien, een product kan niet meer dan 20 ppm gluten - een minuscule hoeveelheid. Terwijl je al weet bruine rijst mag geen gluten niet, lees het pakket hoe dan ook en kijk voor "glutenvrij" of "vrij van gluten." Zinnen als deze ervoor zorgen dat het voedsel dat je krijgt is gluten-vrij en veilig voor u om te eten.