Bronchitis Ademhalingsoefeningen


Persistent hoesten en kortademigheid zijn voorkomende symptomen van bronchitis, een aandoening die ontstaat wanneer je longen niet genoeg lucht krijgen. Ademhalingsoefeningen bieden vaak verlichting van bronchitis en kan uw risico op longschade te verminderen, meldt FamilyDoctor.org. Neem contact op met uw arts voordat u een potentieel middel dat wordt gezegd dat ademhalingsproblemen te genezen, vooral als u een hartaandoening.

Betekenis

Bronchitis treedt op wanneer de luchtwegen in de longen of bronchiën, ontstoken van een opbouw van een dikke vloeistof genaamd slijm worden. De vloeistof klompen uw luchtwegen en de lucht die overgaat in je longen beperkt. Bronchitis leidt vaak beklemming op de borst en hoesten en belemmert je vermogen om goed te ademen. Uw kans voor bronchitis stijgt wanneer je rookt of worden blootgesteld aan stof en chemische stoffen die je longen irriteren. Sommige mensen met chronische bronchitis lijden ernstige longschade. Ademhalingsoefeningen ontlasten vaak de symptomen van bronchitis en herstellen van uw mogelijkheid om gemakkelijk te ademen.

gemeenschappelijke Behandeling

Uw arts kan een getuite-lip oefening raden wanneer bronchitis zorgt ervoor dat je te snel ademen. De oefening is bedoeld om langzaam je ademhaling en het verbeteren van de hoeveelheid lucht die je longen bereikt. Begin met het nemen van een normale ademhaling met je mond dicht en houd de adem ongeveer twee seconden. Tuit je lippen alsof je het voorbereiden waren om een ​​kus of een fluitje geven. Tel tot vier en laat de adem langzaam door je lippen. Oefen de oefening ten minste vijf keer per dag gedurende een periode van bronchitis, vooral wanneer die betrokken zijn bij activiteiten zoals traplopen of het tillen van zware voorwerpen.

functionele Oefening

Een middenrif ademhaling oefening kun je goed ademen met minder energie en inspanning. Begin met het liggend op je rug liggen met je knieën gebogen en leg een hand op de bovenkant van je borst en de andere onder je ribben. Adem langzaam door je neus en houd de hand onder je ribben volledig stil. Tuit, of tas je lippen, en draai de spieren in je maag. Adem langzaam door je lippen en houden de hand op je borst als ijdel mogelijk. Weggesneden ten minste driemaal daags dat ook in segmenten van vijf tot 10 minuten oefenen.

expert Insight

Bronchitis ademhalingsmoeilijkheden vaak verergeren als je gestresst of opgewonden te worden, volgens de Cleveland Clinic. Speciale ademhaling posities, wanneer gebruikt om getuite-lip ademhaling en middenrif ademhaling te vullen, kan uw ongemak te verminderen. Een typische positie vereist dat u om te zitten in een stoel met je voeten op de grond. Leun naar voren enkele centimeters en rust je kin op je handen. Zorg ervoor dat de spieren in je schouders en nek ontspannen zijn. Houd de positie totdat u zich ontspannen en normale ademhaling hervat.

Waarschuwing

Vermijd de noodzaak van ademhalingsoefeningen en potentieel longkanker door het stoppen met roken, de meest voorkomende oorzaak van bronchitis. Waarschuw uw arts als bronchitis voorkomt dat u slapen of blijft langer dan drie weken. Hoesten dat begeleidt koorts kunnen signaleren longontsteking.