Brain Stimulators & Side Effects

Diepe hersenstimulatie omvat hersenchirurgie maar voornamelijk gebruikt om symptomen van bewegingsstoornissen zoals de ziekte van Parkinson te verlichten. Hoewel deep brain stimulation wordt beschouwd als zeer veilig, bepaalde bijwerkingen en complicaties zijn mogelijk.

Functie

Tijdens hersenstimulatie chirurgie, chirurgen implantaat elektroden om te functioneren als de hersenen stimulatoren. De chirurgen implantaat ook een pulsgenerator in het sleutelbeen gebied, dat hoogfrequente elektrische stimulatie levert aan de hersenen door de elektroden.

types

Bijwerkingen kunnen worden gerelateerd aan lokale of algemene verdoving elektrodeplaatsing, hardware, hersenstimulatie of complicaties van chirurgie.

Stimulatie Side Effects

Bijwerkingen gerelateerd aan hersenstimulatie omvatten gezicht gevoelloosheid, zwakte of stijfheid, dubbel zien, duizeligheid, onbalans, duizeligheid, stemmingswisselingen en verwarring. Vaak zijn deze effecten tijdelijk of stimulator kan worden aangepast.

risico's

Infectie is een mogelijke ernstige bijwerking, hoewel patiƫnten die antibiotica worden geplaatst om dit te voorkomen. Volgens de Universiteit van Pittsburgh, ongeveer 1 op de 100 mensen ervaren hersenen bloedingen, die een beroerte, permanente complicaties of dood kan veroorzaken.

hardware problemen

Sommige patiƫnten moeten herhalen chirurgie om hardware problemen op te lossen. De stimulatie draad of kabel kan breken of eroderen door de huid. Batterijen voor de pulsgenerator ook typisch moeten worden vervangen binnen drie tot vijf jaar.