Borden en symptomen van een Tarwe Allergy met een oor Rash

Borden en symptomen van een Tarwe Allergy met een oor Rash


Tarwe is een veel voorkomende voedselallergenen en elk jaar meer mensen worden gediagnosticeerd met een allergie, gevoeligheid of intolerantie voor tarwe en / of gluten, volgens allergyrelief-101.com. Personen die allergisch zijn voor tarwe ervaren meestal huiduitslag, netelroos, ontsteking van de luchtwegen, jeuk, verstopte neus of digestieve symptomen zoals diarree en braken. Huiduitslag, vooral op het gezicht en in of rond de oren, zijn voorkomende symptomen van een tarweallergie.

tarweallergie

Wanneer een individu met een tarweallergie opneemt tarwe, het lichaam identificeert als een vijand en het immuunsysteem vrijgeeft immunoglobuline E (IgE), een antilichaam, om de eiwitten in tarwe vallen. IgE vervolgens releases histamine in het lichaam die het individu om allergische symptomen zoals netelroos, huiduitslag ervaren veroorzaakt, gesloten luchtwegen en jeuk. Elk van de eiwitten in tarwe, gliadine, globuline, albumine of meer algemeen bekend gluten, kan deze allergische reactie veroorzaken.

symptomen

Een tarwe allergie kan presenteren een aantal symptomen. Voorkomende tekenen en symptomen zijn huiduitslag, netelroos, jeuk, hoofdpijn, vermoeidheid, opgeblazen gevoel, opgezette buik, buikpijn, misselijkheid, braken, verstopte neus, niezen, tranende ogen, ademhalingsproblemen, eczeem en stemmingswisselingen.

Diagnose

Bloed- en huidtesten worden uitgevoerd door uw arts of een allergie specialist om te testen op antistoffen en het identificeren van elk gevoeligheid of allergie voor tarwe. Voedsel dagboeken en voedsel eliminatiediëten kan ook nuttig zijn bij het identificeren van voedsel gevoeligheden en allergieën.

Uitslag

Een huiduitslag gekenmerkt door jeuk en hetzij schilferige vlekken of rode bulten op de huid. Huiduitslag worden meestal veroorzaakt door allergische reacties, een schimmel of bacterie-infectie of een medische aandoening, zoals eczeem of gordelroos. Behandeling is afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Indien de uitslag is een symptoom van een allergische reactie, moet de onderliggende allergie behandeld. Als de uitslag is een symptoom van een medische aandoening, zijn recept zalven meestal voorgeschreven. Andere behandelingen omvatten het gebruik van over-the-counter anti-jeuk crèmes en antihistaminica.

Celiac Disease

Een tarweallergie verschilt van coeliakie, hoewel de twee vergelijkbare symptomen die kunnen leiden tot een vertraagde diagnose. Personen die coeliakie kunnen geen gluten, die is gevonden in tarwe producten en andere granen zoals rogge, gerst, spelt en sommige haver verteren. Unlike tarweallergie, coeliakie is een auto-immuunziekte die de spijsvertering, vooral de dunne darm. De symptomen van coeliakie zijn diarree, braken, opgeblazen gevoel, buik, constipatie, gewichtsverlies, onregelmatige stoelgang en andere spijsverteringsproblemen.