Borden en symptomen van een hyperactieve schildklier

Borden en symptomen van een hyperactieve schildklier


Wanneer u een overactieve schildklier, produceert het lichaam te veel van het hormoon thyroxine. Deze aandoening heet hyperthyreoïdie en het kan ertoe leiden dat u veel onaangename symptomen ervaren. Sommige van deze symptomen kunnen zeer ernstig worden als je een overactieve schildklier is onbehandeld. Met nauwkeurige diagnose gevolgd door een passende behandeling kan hyperthyreoïdie met succes worden gecontroleerd.

symptomen

De symptomen van een overactieve schildklier zijn brede omdat thyroxine invloed op vele lichamelijke systemen. U kunt moeite hebben met concentreren en prikkelbaar, nerveus of onrustig. Je zou een verhoogde eetlust hebben, nog onverklaarbaar gewichtsverlies. Andere hyperthyreoïdie symptomen zijn toegenomen transpiratie, intolerantie voor hitte, beven, vermoeidheid, slapeloosheid, diarree, misselijkheid, huid spoelen en gegeneraliseerde jeuk.

Cardiale symptomen komen vaak met een overactieve schildklier en deze ernstig zou kunnen worden. U kunt een snelle hartslag en onregelmatige hartslag te ontwikkelen. Je hart kan het gevoel dat het klopt in je borst.

tekenen

Fysieke tekenen van hyperthyroïdie zijn de ontwikkeling van een struma of vergrote schildklier en opthalmopatie Grave's die het uiterlijk van uitpuilende ogen. Beide borden kunnen door uw arts worden gedetecteerd bij een lichamelijk onderzoek. opthalmopatie Grave ontwikkelt bij mensen met een overactieve schildklier, omdat de zwelling optreedt achter de ogen, dat zorgt ervoor dat de ogen naar voren te duwen. Dit kan ook leiden tot de ogen wazig visie en meer gevoelig voor licht. Het kan zelfs normale oogbeweging beperken.

De medische tekenen van een overactieve schildklier een bloedonderzoek dat positief voor verhoogde niveaus van thyroxine zijn en verminderde niveaus van schildklier stimulerend hormoon, of TSH. Het niveau van TSH belangrijk bij de diagnose hyperthyroïdie omdat het het hormoon verantwoordelijk voor het stimuleren van de schildklier thyroxine produceren. Wanneer TSH niveaus laag betekent dit dat de hoeveelheid circulerend thyroxine is hoger dan het zou moeten zijn. Follow-up schildklier testen kan onder meer een schildklier scan en een radioactief jodium opname-test. De test meet radioactieve jodium opname van hoe snel uw schildklier verzamelt jodium. Hoe meer thyroxine uw schildklier produceert, is hoe sneller de jodium verzameld.

Voorzorgsmaatregelen

Het is belangrijk de tekenen en symptomen van een hyperactieve schildklier niet te negeren. Volgens de Mayo Clinic, kan je ernstige complicaties te ontwikkelen, zoals congestief hartfalen, boezemfibrilleren en osteoporose als je hyperthyreoïdie is onbehandeld.