Borden en symptomen van een Dairy allergie in een Peuter

Dairy allergieën zijn een van de meest voorkomende allergieën gevonden bij zuigelingen en peuters. Gelukkig zal de meeste kinderen Dairy allergieën ontgroeien tegen de tijd dat bereikt leeftijd 5. Melk allergieën weergegeven wanneer een kind nog borstvoeding of drinken formule, maar ze kunnen eerst onopgemerkt blijven tot volle melk wordt ingebracht, meestal rond de tijd van een kind verjaardag. De symptomen van een allergie zuivel kan variëren van zeer subtiel tot zeer extreme, afhankelijk van de ernst.

Wat is een voedselallergie?

Wanneer iemand een voedselallergie, betekent dit dat zijn lichaam een ​​immuunsysteem reactie op een voedsel dat wordt gegeten. Met een allergische reactie een chemische stof histamine vrijkomt in het lichaam, waardoor verschillende symptomen van mild tot ernstig. Dairy allergieën worden vaak verward met lactose-intolerantie, die lijfmiddelen heeft problemen verteren de suikers in melk, waardoor een opgeblazen gevoel en kramp. Lactose-intolerantie is geen allergische reactie, omdat het geen immuunsysteem activeren.

Gastro-intestinale Response

Dairy allergieën bij kleuters kunnen gastro-intestinale problemen veroorzaken. Peuters kunnen buikpijn, overvloedig braken of ernstige diarree hebben.

huid Reponse

Een peuter met een zuivelbedrijf allergie kunnen uitbreken in kasten, een rode jeukende huiduitslag, of ervaring zwelling en roodheid rond de mond en het gezicht snel na inname van zuivel. Om een ​​milde reactie, zoals netelroos behandelen, kunt u uw peuter een antihistaminicum te geven, zoals Benadryl. Een andere huidaandoening geassocieerd met zuivel allergieën is eczeem. Eczeem is een jeukende, schilferende, rode uitslag. Als uw peuter heeft chronisch eczeem, kon ze een niet-gediagnosticeerde melkkoeien of andere voedselallergie hebben. Het verwijderen van zuivel uit het dieet van uw peuter kan helpen leiden tot het eczeem op te helderen of een zuivelbedrijf allergie is de oorzaak.

respiratoire Symptomen

Respiratoire tekenen van een zuivelbedrijf allergie bij peuters kan mild zijn en beschikken over een loopneus, verstopte neus, jeukende, tranende ogen en niezen. Andere symptomen kunnen zijn constant clearing keel, hoesten en piepende ademhaling of kortademigheid. Peuters met zuivel allergieën kunnen een verhoogd aantal oor en sinus infecties.

Anaphylaxsis

In zeldzame gevallen kan een peuter met zuivel allergieën een levensbedreigende reactie genaamd anafylactische shock te hebben. Deze ernstige reactie gaat zwelling van de keel, lippen of mond en een daling van de bloeddruk, wat resulteert in ademhalingsmoeilijkheden en bewustzijnsverlies. Als dit gebeurt, moet u onmiddellijk 911 bellen. Een peuter met een ernstige zuivelallergie zal waarschijnlijk worden voorgeschreven een adrenaline pen dat te allen tijde bij noodgevallen wordt uitgevoerd.