Borden en symptomen van chronische ziekten

Borden en symptomen van chronische ziekten


Chronische ziekte is een catch-all zin voor een breed scala aan ziekten en aandoeningen. In wezen, 'chronische' betekent dat de ziekte is aan de gang of terugkerende. Chronische ziekten lopen een breed gamma van artritis diabetes om problemen met geestesziekten intestinale. Hoewel het soort chronische ziekte bepaalt de exacte symptomen, zijn er verschillende symptomen die gemeenschappelijk zijn voor chronische ziekten.

Pijn

Pijn is een veel voorkomende symptoom bij vele chronische ziekten. Mensen die ziekten zoals artritis, lupus en het chronisch vermoeidheidssyndroom ervaren pijn in de gewrichten. Mensen met een prikkelbare darm syndroom ervaring buikkrampen en pijn. Diabetes kan leiden tot zenuwpijn, een aandoening, de zogenaamde diabetische neuropathie. Hoofdpijn is een kenmerk van sommige chronische aandoeningen, waaronder depressie en chronische vermoeidheidssyndroom.

Vermoeidheid

Vermoeidheid is een ander symptoom bij veel chronische ziekten. Degenen met een chronische hart- en longaandoeningen hebben vaak last van vermoeidheid. Vermoeidheid, uiteraard is het kenmerk symptoom van chronisch vermoeidheidssyndroom, die in meer dan 90 procent van de mensen in de toestand volgens het Institute for Molecular Medicine. Vermoeidheid is een veel voorkomend symptoom bij mensen met lupus, diabetes of depressie.

gewicht Wijzigingen

Veel chronische ziekten kunnen zowel gewichtstoename of gewichtsverlies veroorzaken. Dit wordt vaak veroorzaakt door hormonale onevenwichtigheden of problemen met bepaalde klieren of organen in het lichaam. Mensen met chronische gastro-intestinale ziekten zoals de ziekte van Crohn of inflammatoire darmziekte afvallen vaak te wijten aan een verlies van eetlust en chronische diarree. Gewichtsverlies is een van de belangrijkste symptomen van diabetes. Hypothyreoïdie, die voortvloeit uit een traag werkende schildklier, veroorzaakt vaak gewichtstoename. Depressie, volgens de Mayo Clinic, kan ofwel gewichtstoename of gewichtsverlies veroorzaken.

Depressie

Hoewel depressie zelf geclassificeerd als een chronische ziekte, maar ook een symptoom van veel chronische ziekten. De Mayo Clinic meldt dat depressie is een symptoom van hypothyreoïdie en lupus. Het Institute for Molecular Medicine blijkt dat depressie is de tweede meest voorkomende symptoom van chronisch vermoeidheidssyndroom, met ongeveer 90 procent van de mensen met de aandoening gerapporteerd.