Borden en symptomen van Candida-infectie

Een candida-infectie, meer algemeen genoemd spruw, treedt op wanneer de schimmel genaamd Candida albicans groeit en bouwt voort op de binnenkant van de mond, het produceren van potentieel pijnlijke witte laesies.

algemeen Symptomen

Tekenen van spruw onder melkachtig wit laesies op de binnenste wangen, tong, het tandvlees, het dak van de mond en de amandelen, vaak vergezeld van een donzig gevoel, gebarsten hoeken van de mond, verminderde smaak, licht bloeden en pijn. De symptomen kunnen plotseling optreden en blijft langdurig.

ernstige symptomen

Laesies spruw soms verspreiden naar de oesofagus de mond en de maag, waardoor slikproblemen en de sensatie van voedsel in de keel ingediend.

Infant Symptomen

Zuigelingen met spruw zal orale laesies ontwikkelen, en vaak prikkelbaarheid en moeite met het voeden. Indien borstvoeding, kunnen zij candidabesmetting uit hun mond doorgeven aan hun moeders.

Borstvoeding Symptomen

Moeders met een candida-infectie op hun borsten kunnen ervaren ontstoken tepels, tepelhoven met schilferige of glimmende huid, en pijn of verpleging of niet. Eenmaal aangetast, kan een moeder de infectie terug naar de mond van haar kind gaan van haar borst.

het voorkomen

Om de kans op een candida-infectie te verminderen, beperk de consumptie van suiker en gist, plannen reguliere tandheelkundige afspraken, en te behandelen vaginale schimmelinfecties meteen tijdens de zwangerschap.