Blue Cohosh Kruiden

Blue Cohosh Kruiden


Blue cohosh (Caulophyllum thalictroides) is een overblijvende plant die tot de barberry familie. Ook bekend als bosbessen wortel, squaw wortel en Papoose wortel, deze blauwe-getinte plant groeit vooral in schaduwrijke bosgebieden van de oostelijke derde van Noord-Amerika. Het is één van de oudste Indiaanse medicinals; de wortels vooral gebruikt voor menstruele problemen en de uterus bevorderen. Blue cohosh werd geïntroduceerd meeste Amerikanen in de jaren 1850 in een populaire medische boek genaamd King's Medical Dispensary. Zo laat het begin van de 20e eeuw, werd de blauwe cohosh als een standaard abortieve door de reguliere artsen zijn.

Vrouw-specifieke medicinale toepassingen

Blauw cohosh is een baarmoeder stimulant. Het is bekend om de wanden van de baarmoeder om te veroorzaken; het kan ook ovulatie belemmeren. Hierdoor is het traditioneel gebruikt om abortus te induceren, en is soms ook genomen als anticonceptiemiddel. Het werd ook beschouwd als een emmenagogue; in andere woorden, de menstruatie vertragen. Het werd ook gebruikt om zware menstruele krampen en bloeden controle.

Extra Medicinaal gebruik

De indianen gebruikt blauwe cohosh om vele kwalen naast die specifiek zijn voor vrouwen te genezen. Het werd vaak gegeven aan mensen die lijden aan kwalen net zo divers als koorts, toevallen, galstenen, blaas en nieren infecties, keelpijn, bronchitis en algemene nervositeit. Caulosaponin, een actief ingrediënt in blauw cohosh, verhoogt de bloeddruk. Daarom werd het kruid vaak gebruikt als een cardiale stimulant en als algemeen tonicum. Het werd ook gebruikt als een anti-inflammatoir geneesmiddel in gevallen van reuma.

Voedingswaarde-informatie en voorbereiding

Blue cohosh is rijk aan mineralen zoals ijzer, mangaan, fosfor en selenium. Het bevat ook aanzienlijke hoeveelheden niacine, riboflavine en thiamine. Om blauwe cohosh gebruiken, moet u ofwel een kopje thee of een tinctuur met behulp van de gedroogde of verse wortel. Voor blauw cohosh thee, plaatsen 1 theel. poedervormig wortel in een contaier met een deksel. Pour 2 kopjes kokend water overheen. Bedek de container en laat de thee steil voor ongeveer een half uur. Om een ​​tinctuur te maken, gebruik vers gehakte blue cohosh wortel en deze te combineren in een 1: 2 verhouding met een 40 tot 60 procent alcohol zoals 100-proof wodka. Als u gebruik maakt van de gedroogde wortel, combineren in een 1: 5 verhouding.

Waarschuwingen Over Gebruik

Blauw cohosh is een uiterst krachtige en potentieel toxische kruid dat alleen onder toezicht van een arts worden gebruikt. Mensen die lijden aan hartstoornissen of hoge bloeddruk moet het niet gebruiken omdat het vernauwt de bloedvaten in de buurt van het hart en verhoogt de bloeddruk. Je moet ook voorkomen dat als u een voorgeschiedenis van een beroerte, diabetes of glaucoom. Zwangere vrouwen moeten blue cohosh helemaal te vermijden, want het veroorzaakt samentrekkingen van de baarmoeder.