Blood Oranges & amp; Lipitor

Blood Oranges & amp; Lipitor

Een bloedsinaasappel heeft donker rood vruchtvlees en een zoete smaak. Net als andere variëteiten van sinaasappelen, bloed sinaasappels zijn citrusvruchten. Atorvastatine, zogenaamde merk Lipitor is een voorgeschreven medicatie voor de preventie en behandeling van hartziekten. Lipitor kunnen een negatieve wisselwerking met grapefruit en bepaalde andere citrusvruchten, en de artsen niet aan te bevelen deze bijzondere vruchten eten of drinken van het sap bij het nemen van Lipitor.

Lipitor

Lipitor vermindert het risico op een hartaanval en een beroerte bij patiënten met hart-en vaatziekten of het risico lopen op het ontwikkelen van de aandoening. Lipitor verlaagt ook cholesterol en triglyceriden in het bloed. Hoge cholesterol en triglyceride niveaus kunnen leiden tot een ophoping van deze vetten op de binnenwanden van de bloedvaten, waarbij de ophoping verhardt tot plaque. Dit vermindert de bloedtoevoer naar het hart en verhoogt het risico op hartziekten, beroerte en hartaanval.

Grapefruit en Lipitor

Onderzoek heeft aangetoond dat grapefruit verstoort het metabolisme, of het uitvallen van veel medicijnen, volgens een artikel gepubliceerd in het 15 augustus 2006 nummer van "American Family Physician." Dit kan het risico van negatieve effecten vergroot en toxiciteit. Grapefruit kan de intestinale concentratie van een bepaald enzym verminderen met ongeveer 50 procent, de auteurs rapporteren. Dit enzym is essentieel voor de afbraak van Lipitor en andere statines. Gedurende vele jaren, hebben de artsen raden het vermijden van grapefruit tijdens het gebruik van statines, maar een studie gesponsord door de Florida Department of Citrus en gepubliceerd in het "British Journal of Clinical Pharmacology" in 2011 vond slechts een onbeduidend wisselwerking tussen grapefruit en Lipitor en geen negatieve effecten.

andere Citrus

De citrusvruchten pompelmoes en sinaasappel Sevilla, bekend als bittere sinaasappel, ook kunnen interfereren met het metabolisme van Lipitor Volgens MayoClinic.com. De website geeft geen lijst van andere citrusvruchten, zoals bloed sinaasappels, als het hebben van een negatieve wisselwerking met Lipitor. Patiënten die de medicatie kan vervangen door andere citrusvruchten voor grapefruit, Sevilla sinaasappels en pomelo's, neemt nota van de website.

andere interacties

Hoewel Lipitor geen interactie met bloed sinaasappels, het maakt interactie met veel over-the-counter supplementen en medicijnen, en een groot aantal geneesmiddelen op recept. Een interactie zou kunnen verhogen of de effectiviteit of bijwerkingen van een van beide stof te verminderen. Praat met uw arts over alle andere stoffen die u overwegen toe te voegen aan uw gezondheid regime als je Lipitor. Voorbeelden van die u kan nodig zijn om te voorkomen dat onder meer pectine, zilverkaars, niacine supplementen, visolie, bepaalde maagzuurremmers en bepaalde pijnstillers.