Bloedvaten in de maag

De maag een baglike, J-vormig orgaan in de bovenbuik. De binnenbocht van de J staat bekend als de mindere kromming van de maag en de buitenbocht staat bekend als de grote curvatuur. De top van de J staat bekend als de fundus. Slagaders leveren elk van deze regio's met bloed. Een netwerk van verschillende aders voeren bloed weg van de maag verschillende gebieden.

Celiac Artery

Op het meest basale niveau, al het bloed komt naar de maag via de buikholte slagader, die aftakt van de abdominale aorta ter hoogte van de maag. De buikholte vertakt zich vervolgens in drie andere slagaders, die betrokken zijn bij de maag bloedtoevoer. Deze omvatten de linker maag slagader, de milt slagader en de leverslagader.

Links Maag en milt slagaders

De linker maag slagader is de bovenste tak van het Celiac kofferbak. De linker maag slagader neemt bloed in mindere kromming van de maag. De milt arterie vertakt naar links van de buikholte stam en scheidt verder in de korte maag slagader en de linker arteria gastro. Deze slagaders leveren de fundus van de maag en de linkerzijde van de grotere kromming, respectievelijk.

Rechts Maag en rechts gastro slagaders

De derde tak die voortvloeien uit de buikholte stam is de leverslagader. De bovenste twee takken van de leverslagader naar de lever en galblaas, maar de derde levert bloed naar de maag de gastroduodenale slagader. Splitst opnieuw in de juiste maag en rechter gastro slagaders. De juiste maag slagader neemt bloed naar de rechterkant van de mindere kromming, en de rechter gastro slagader levert het rechter deel van het grotere kromming.

maag Veins

Verschillende aderen verzamelen bloed uit verschillende regio's van de maag. Deze maag aderen spreken met grotere aders die route bloed naar de lever. De korte maag aderen nemen bloed van de fundus van de maag naar de grotere milt ader. De linker en rechter gastro gastro aders verzamelen van bloed van de grotere kromming van de maag en brengt het naar de ader mesenterica superior. De linker maag ader en de juiste maag ader afvoer van de mindere kromming van de maag; ze leeg in de poortader.