Bloederige ontlasting Oorzaken

Oorzaken van bloederige ontlasting

Bloed in de ontlasting --- soms het signaleren van een ernstige medische aandoening --- is reden om uw arts te bellen. Bloederige ontlasting kan betekenen bacteriële of virale infectie in de darmen spoor. Bloederige ontlasting zijn ook een teken van darmkanker en darmziekten en mag niet worden genegeerd. Wanneer u interne bloeden --- uit lage bloed bloedplaatjes of trauma van een blessure of een operatie --- bloed kunnen de darmen in te voeren en meng met uitwerpselen. Als kankercellen aan te vallen uw dikke darm van de schade aan de delicate interne weefsels kan ertoe leiden dat uw rectum te bloeden. Darmziekten --- zoals inflammatoire darmen --- irriteren en zwellen het weefsel van je darmen, waardoor bloeden. Anaal trauma --- van de bevalling, bijvoorbeeld --- kan ook leiden tot bloederige ontlasting.

Bacteriële en virale infecties

Salmonella is een veel voorkomende bacteriële infectie die je darmkanaal beïnvloedt. Salmonella komt je spijsvertering via besmet water of voedsel. Symptomen van Salmonella omvatten bloederige ontlasting, samen met braken, diarree, buikpijn, koorts, hoofdpijn en spierpijn. Salmonella infectie begint te vertonen symptomen binnen 12 tot 72 uur na blootstelling; symptomen kunnen duren 4-7 dagen. De meeste gezonde mensen kunnen herstellen van salmonella zonder medische behandeling. Salmonella-infectie kan verspreiden buiten je darmen spoor en levensbedreigend. Als uw symptomen verergeren of je bent het niet beter na een week, neem dan contact op met uw arts.

Bacteriële infecties, zoals stafylokok infectie kan je darmkanaal te voeren en leiden tot bloederige ontlasting. Un-behandelde bacteriële infecties invloed op de bloedplaatjes - bloedstolling - die interne bloeden kan veroorzaken. als een colonoscopie - - Als u bloederige ontlasting na een medische procedure te ontwikkelen of een recente operatie met betrekking tot uw spijsverteringskanaal, kan stafylokok bacteriën de oorzaak zijn. Bacteriële infecties, zoals virale infecties, aanwezig griepachtige symptomen. Bacteriële infecties vereisen onmiddellijke medische hulp.

Darmkanker

Colon, rectale, of colorectale kanker beginnen in het onderste deel van uw spijsvertering. Colon kanker wordt veroorzaakt door kleine groepjes van poliepen in de darm die mettertijd kwaadaardig worden. Darmkanker in het begin stadia geeft zeer weinig klachten. Twee van de eerste tekenen zijn vaak veranderingen in je stoelgang en bloederige ontlasting. Volgens de Mayo Clinic, als u merkt dat bloed in de ontlasting moet je een afspraak maken met uw arts te zien te maken. Darmkanker, indien niet vroegtijdig behandeld, kan dodelijk zijn. Vroege diagnose zorgt ervoor dat u het beste resultaat en de respons op de behandeling.