Bijwerkingen van zoledroninezuur

Bijwerkingen van zoledroninezuur


Zoledroninezuur is een voorgeschreven medicijn, dat onder de merknamen Reclast en Zometa in de Verenigde Staten wordt verkocht. Het geneesmiddel wordt gebruikt door artsen voor de behandeling van osteoporose bij mannen en postmenopauzale vrouwen. Dit geneesmiddel wordt gebruikt voor de behandeling van hypercalciëmie bij sommige kankerpatiënten. Zoledroninezuur wordt ook voorgeschreven voor de behandeling van beenmerg kanker en andere kankers die zich hebben verspreid naar de botten. Dit geneesmiddel wordt intraveneus toegediend en heeft een aantal bijwerkingen.

Zenuwstelsel en gerelateerde effecten

Zoledroninezuur patiënten bijwerkingen die zijn gerelateerd aan het zenuwstelsel, waaronder medische hulp nodig hebben ondervonden. Sommige patiënten hebben gemeld toevallen, stuiptrekkingen, coma, schudden in de ledematen, duizeligheid en spiertrekkingen. Depressie, prikkelbaarheid en concentratieproblemen kunnen ook optreden met deze drug. Sommige patiënten hebben gemeld hoofdpijn, vermoeidheid en slaapproblemen.

Ademhalings- en gerelateerde effecten

Sommige zoledroninezuur gebruikers merken respiratoire bijwerkingen, zoals hoesten, kortademigheid of pijnlijke ademhaling. Piepende ademhaling en een zere keel zijn de mogelijke effecten van deze drug. Patiënten die gebruik maken kan ademhalingsproblemen ervaren. Snelle ademhaling, droge mond, moeite met slikken, zwelling van de mond, verstopte neus of een loopneus zijn andere mogelijke bijwerkingen.

Gastro-intestinale en urine Effects

Zoledroninezuur patiënten bijwerkingen van de maag of urinewegen gerapporteerd. Volgens de Mayo Clinic, sommige mensen hebben opgemerkt teerachtige of zwarte ontlasting. Braken, nausea en abdominale pijn mogelijk terwijl dit geneesmiddel. Zure maag, indigestie of maagzuur kan zich ook voordoen met zoledroninezuur. Sommige gebruikers ondervinden problemen met plassen of pijn bij het plassen. Urine kan een troebel of bloederig uitzien.

Huid en gerelateerde effecten

Mensen hebben huid bijwerkingen ervaren tijdens het gebruik van zoledroninezuur die medische hulp nodig hebben. Volgens de Mayo Clinic, hebben patiënten pijnlijke rode nagels, huid scheuren in de buurt van de mond en huiduitslag door het hele lichaam gemeld. Witte vlekken, zweren of zweren kunnen voorkomen op de lippen. Mensen hebben ingevallen ogen en kaak zwelling gemeld. Zwelling kan optreden op het gezicht, op de ledematen of op de genitaliën. Sommige gebruikers hebben schilferige huid of ongebruikelijke rimpels opgemerkt.

Other Side Effects

Andere bijwerkingen zijn ook opgetreden bij zoledroninezuur gebruikers en ze vereisen professioneel medisch advies. Volgens de Mayo Clinic, kunnen patiënten wazig zien, pijn op de borst of koorts ervaren, terwijl op dit geneesmiddel. Onregelmatige hartslag, kan krachtverlies en gewichtsveranderingen optreden. Sommige mensen merken beukende in hun oren, pijn in de nek en ongebruikelijke zweten. Rugpijn, pijn in de botten en oor congestie zijn ook gemeld door zoledroninezuur patiënten.