Bijwerkingen van Tricor

Tricor is een merknaam voor Fenofibrate dat wordt voorgeschreven aan cholesterol en triglyceriden in het bloed. Net als alle medicijnen, Tricor heeft potentieel bijwerkingen die medische zorg nodig.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Volgens PDRHealth, bijwerkingen van Tricor die gemeenschappelijke, maar niet ernstig worden beschouwd onder meer hoofdpijn en rug of buikpijn.

Ernstige bijwerkingen

Ernstige bijwerkingen, zoals geciteerd door de Mayo Clinic, onder andere obstipatie, verminderde seksuele drive, irritatie van de ogen, een verstopte neus en de huid verhoogde gevoeligheid voor zonlicht. Een patiënt last krijgt van deze symptomen moeten overleggen met een arts voordat u verder Tricor doses.

Ernstige bijwerkingen

Ernstige bijwerkingen die onmiddellijke medische aandacht nodig zijn braken, huiduitslag, kortademigheid, donkere urine, vermoeidheid en ongewone bloeden.

Bestaande medische condities

PDRHealth merkt dat Tricor is erkend galstenen bij sommige patiënten. Een patiënt moet haar arts van de bestaande medische aandoeningen zoals nier- of galblaas ziekte te adviseren.

geneesmiddelinteracties

Tricor heeft het potentieel om nadelige interactie met cholesterolverlagende geneesmiddelen zoals cholestyramine en statines, alsmede bloedverdunners zoals warfarine.