Bijwerkingen van testosteron Cypionate

Testosteron cypionate is een geneesmiddel dat wordt gebruikt om een ​​aantal medische aandoeningen. Het kan ook verbetering van de kwaliteit van leven tijdens de hormonale substitutietherapie. Er zijn een aantal aandoeningen die voorkomen die het geneesmiddel; Daarnaast hebben gebruikers een aantal gerapporteerde bijwerkingen.

Wat is het?

Testosteron Cypionate is een langwerkende, farmaceutische vorm van het steroïde hormoon testosteron, en wordt geproduceerd door een aantal farmaceutische bedrijven. Testosteron verhoogt de spiermassa, bevordert de botdichtheid en invloed op het bot rijping. Bij mannen, het zorgt ervoor dat mannelijke kenmerken tijdens de puberteit, en produceert sperma in de testikels. Chemisch is het enige verschil tussen natuurlijke testosteron en testosteroncypionaat is de bevestiging van een acht-koolstof estergroep in laatstgenoemde. Deze estergroep maakt testosteroncypionaat moeilijker voor de lever af te breken en kunnen gebruikers deze minder vaak injecteren tijdens de behandeling. Testosteron cypionate is op basis van olie; levering omvat een intramusculaire injectie.

medische toepassingen

De mannelijke productie van testosteron begint te dalen na de leeftijd van 25 met een snelheid van ongeveer 2 procent per jaar. Dit kan een afname van de spiermassa en botdichtheid, energieverlies veroorzaken, verminderd libido, en een daling van de totale geestelijke gezondheid en welzijn.

Om te verlichten of reverse deze voorwaarden en de kwaliteit van leven te verbeteren, hebben de artsen testosteroncypionaat voorgeschreven aan te vullen en / of te vervangen natuurlijke productie van testosteron in het lichaam. De standaarddosering in hormoonvervangende therapie varieert van 50 tot 400 mg, ingespoten 2-4 weken.

Testosteron kan ook osteoporose. Testosteroncypionaat is ook gebruikt om mannen die lijden aan lage spermaproductie (hypogonadisme) als gevolg van de hypothalamus of hypofyse letsel of trauma te behandelen. Ook, hebben de artsen testosteroncypionaat gebruikt om jongeren met een vertraagde-onset puberteit te behandelen.

contra-indicaties

Testosteron cypionate je vergroten het prostates van oudere mannen. Het wordt daarom niet aanbevolen voor mannen die lijden aan prostaatkanker of degenen die gevoelig zijn voor het. Mannen die lijden aan borstkanker bij mannen moeten voorkomen dat testosteroncypionaat. Bovendien, iedereen die allergisch zijn voor hormonen of voor één van de ingrediënten (de injectie bevat benzylalcohol) mag testosteroncypionaat niet nemen.

Die getroffen zijn door een leverziekte (testosteron van invloed op de lever levels), coronaire aandoeningen, pijn op de borst, hoog cholesterolgehalte, of iemand die hartfalen heeft gehad in het verleden moeten overleggen met een arts. Diabetische dient de behandeling te bespreken met hun artsen, zoals testosteroncypionaat invloed kunnen zijn op de bloedsuikerspiegel. Tijdens de behandeling, moeten diabetici hun bloedsuiker voor mogelijke wijzigingen te controleren.

Vrouwen die zwanger zijn moeten voorkomen dat testosteroncypionaat. Het wordt beschouwd als een categorie X geneesmiddel, wat betekent dat het bekend is aangeboren afwijkingen bij ongeboren foetussen veroorzaken.

Fysiologische Side Effects

Testosteron cypionate kan een aantal ernstige aandoeningen, zoals hoge bloeddruk, vermindering van het goede cholesterol, geelzucht (gele verkleuring van de huid), en het hart en de lever ziekte veroorzaken.

Het kan ook moeilijk plassen (vanwege een vergrote prostaat), acne, vette huid, en oedeem (zwelling van de voeten en enkels) veroorzaken.

Als androgeen, kan testosteroncypionaat mannelijke kenmerken, waaronder een verdiept stem en de productie van overtollige gezichts- en lichaamshaar verbeteren. Testosteron kan converteren naar oestrogeen, en mannen zouden gynaecomastie (mannelijke borstvergroting) te ontwikkelen. Deze aandoening is niet altijd omkeerbaar en kan een operatie nodig te corrigeren.

Vrouwen zijn vooral gevoelig voor de effecten van masculinizing testosteron, die ook onder een vergrote clitoris, verhoogd libido en verstoring van de menstruele cyclus.

Psychologische Side Effects

Testosteron cypionate kan ook invloed hebben op de stemming van een persoon en welzijn. Gebruikers hebben gemeld prikkelbaarheid, verhoogde agressie, depressie en hoofdpijn.

Injectie-Site Complicaties

Omdat testosteroncypionaat moet worden geïnjecteerd in de intramusculaire weefsel, kan een aantal complicaties optre- toediening. Niet de naald of injectieplaats te reinigen kan leiden tot infectie of abcessen onder de huid. Ook niet vaak roteren van de injectieplaats kan de opbouw van littekenweefsel leiden, waardoor de pijn van volgende injecties.