Bijwerkingen van Taurine

Bijwerkingen van Taurine


Taurine is een niet-essentieel aminozuur dat van nature in het menselijk lichaam, vooral het hart. Taurine wordt vaak opgevat als een aanvulling op de gezondheid van het hart te verbeteren. Taurine wordt ook gevonden in energy drinks, toegevoegd aan de sportieve prestaties te verbeteren. Energy drinks bevatten ook grote hoeveelheden cafeïne en guarana. Dit zijn stimulerende middelen die vervelende bijwerkingen onrechte geassocieerd met taurine, die in de meeste mensen verwaarloosbare negatieve effecten heeft kunnen veroorzaken.

Nadelige bijwerkingen

Taurine is niet gevonden nadelige bijwerkingen bij een groot aantal mensen veroorzaken. In twee geïsoleerde incidenten, werd taurine geassocieerd met negatieve effecten. In één incident, een body builder te lijden schade aan de hersenen na het nemen van een taurine supplement in combinatie met insuline en anabole steroïden. Het onbepaald of de hersenschade veroorzaakt door taurine, andere geneesmiddelen of een combinatie. In een ander geval werd een man reeds bestaande bipolaire stoornis ernstig verergerd toen hij enkele blikjes energy drinks met taurine over een periode van vier dagen geconsumeerd. Het is onduidelijk of zijn reactie was te wijten aan taurine of cafeïne, inositol of andere bestanddelen, of een combinatie. Dit zijn de enige twee gedocumenteerde gevallen van bijwerkingen gerelateerd aan taurine consumptie.

geneesmiddelinteracties

Zoals de meeste supplementen, taurine kan interageren met andere geneesmiddelen en supplementen. Taurine wordt vermoed dat vochtafdrijvend effect hebben. Dit kan invloed hebben op hoe goed het lichaam zich ontdoet van lithium. Lithium wordt soms genomen bipolaire stoornissen en manie, en overmaat lithium in het lichaam te behandelen kan ernstige bijwerkingen veroorzaken. Mensen die lithium moeten hun arts raadplegen voordat consumeren of te vullen met taurine.

Bestedingen en Benefits

Taurine komt van nature in het lichaam. Mensen die onvoldoende taurine produceren kan het als een aanvulling op de hartfunctie te verbeteren. Patiënten met hartfalen hebben aangetoond verbetering na het nemen van taurine supplementen. Taurine kan ook het verbeteren van de leverfunctie bij hepatitis patiënten. Studenten die consumeren energy drinks kan ten onrechte denken dat taurine een verbeterd geheugen. Het is aangetoond in vroege onderzoek aandacht en verbaal redeneren verbeteren de testprocedure kan verbeteren, maar taurine zou evenwel geen effect op het geheugen.

Energiedranken

Een groot deel van de negatieve effecten van de verwarring rond taurine op het lichaam komt voort uit de opname ervan in energy drinks. Andere ingrediënten in deze dranken hebben negatieve bijwerkingen bij sommige mensen. Cafeïne en guarana, die stimulantia, kunnen hartslag en bloeddruk te verhogen, waardoor het trillen gevoel. Overmatig gebruik van energy drinks kan slaappatronen onderbreken, en beide van deze effecten kan leiden tot nervositeit en prikkelbaarheid. Deze bijwerkingen waarschijnlijk veroorzaakt door de stimulerende in energiedranken en de grote hoeveelheden suiker, niet noodzakelijkerwijs de toevoeging van taurine.