Bijwerkingen van Oracea

ORACEA is een tetracycline antibioticum dat wordt gebruikt bij de behandeling van puistje-achtige vlekken en huiduitslag bij volwassenen. Het geneesmiddel werkt door verschillende soorten huidontstekingen veroorzaakt door rosacea en is ook gebruikt bij de behandeling van milde tot ernstige infecties. Zoals met elk ander type antibiotica, zijn er een aantal bijwerkingen geassocieerd met de drug.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Sommige bijwerkingen zijn problemen met slikken, zwelling van de tong, diarree, misselijkheid, maagklachten, witte vlekken of zweren aan de binnenkant van de lippen, zweren of zwelling in de genitale regio, en vaginale jeuk of kwijting. Hoewel deze worden beschouwd als de meest voorkomende bijwerkingen die optreden tijdens het gebruik van de drug, maar ze invloed hebben op een klein aantal gebruikers.

Ernstige bijwerkingen

Helaas zijn er ook een aantal ernstige bijwerkingen die kunnen optreden tijdens het gebruik van deze medicatie. Sommige van deze bijwerkingen zijn wazig zien, ernstige duizeligheid, ernstige hoofdpijn, koude rillingen, koorts, pijn in het lichaam, ernstige blaarvorming, huiduitslag, verminderde plassen, donker gekleurde urine, verlies van eetlust, bleke of gele huid, blauwe plekken en bloeden, ernstige maagpijn, en een snelle of onregelmatige hartslag.

Belangrijke veiligheidsinformatie

Gebruik geen Oracea als u zwanger bent of borstvoeding geeft omdat het schade kan toebrengen aan de nieuwe of ongeboren baby. Deze medicatie kan ook de pil minder effectief, dus neem dan contact op met uw arts als beide soorten medicijnen deel gaan uitmaken van je dagelijkse routine. Gebruik geen Oracea als u allergisch bent voor doxycycline als een ernstige allergische reactie kan ernstig letsel en mogelijk de dood tot gevolg hebben. Zorg ervoor dat u weg te gooien overtollige medicatie als het verloopt of is het niet langer nodig is.

Gebruik

neem Oracea altijd precies zoals het aan u is voorgeschreven door uw arts en nooit de medicatie in te nemen in doses die groter zijn dan het etiket aangeeft. Artsen raden het nemen van de medicijnen ergens tussen een en twee uur voor het eten van een maaltijd. Do not crush, breken of kauwen de medicatie zoals het bedoeld is om te worden ingeslikt geheel. De medicatie werkt als een langzame-afgifte geneesmiddel, zodat een andere manier van inname zou te veel van het geneesmiddel wordt vrijgegeven tegelijkertijd veroorzaken.

Waarschuwing

Als u een van de bovengenoemde bijwerkingen ervaart, neem dan contact op met uw arts. Als een overdosis wordt verwacht, ga direct naar de dichtstbijzijnde eerste hulp voor onmiddellijke behandeling. Tenslotte Oracea is bedoeld voor de behandeling van alleen de huid legioenen en mag nooit worden gebruikt als een recreatieve drug of voor andere medische doeleinden.