Bijwerkingen van Nitrogylcerin

Nitroglycerine (nitro), die ook bekend staat als glyceryltrinitraat (GTN), is medisch gebruikt sinds de jaren 1800. Het is ook een onderdeel van explosieven. De medische wereld gebruikt een vorm van nitro die gestabiliseerd zodat het niet meer explosief. Dit medicijn wordt voorgeschreven voor mensen met hartaandoeningen.
Het gebruik van deze medicatie zowel positieve als negatieve bijwerkingen. Nitroglycerine niet goed te combineren met een aantal medicijnen (het kan fataal zijn in combinatie met Viagra), dus met uw arts te praten over andere medicijnen die u gebruikt en nooit gebruik van medicijnen van een andere persoon.

Reden voor Rekening

Bij het uitwerken van, kan de spieren pijnlijk te wijten aan een toegenomen vraag naar zuurstof. De pijn signaal is het lichaam van de manier van vragen voor meer zuurstof. Ons hart is een spier zo goed en wanneer het meer zuurstof nodig heeft, zal het ook een pijn signaal. Dit soort pijn wordt genoemd angina pectoris, en de oorzaak is meestal het gevolg van een geblokkeerde of vernauwde bloedvaten die bloed naar het hart in het bijzonder. Nitroglycerine wordt meestal voorgeschreven aan u wanneer u een vernauwde bloedvaten in het hart. De vernauwing is meestal het gevolg van plaques in de slagaderen, en omdat het hart heeft een aantal van de kleinste bloedvaten, is het effect van vernauwing hier meer dan ergens anders gevoeld.

Beoogde Side Effects

Nitroglycerine is bedoeld om de kransslagaders te ontspannen zodat ze breder en meer bloed en zuurstof naar het hart te krijgen. Hierdoor kan het hart om niet te werken of te slaan zo hard om de zuurstof die het nodig heeft. Zodra het hart te weinig zuurstof krijgt, zal de pijn signaal te verminderen en uiteindelijk verdwijnen. Andere beoogde effecten zijn een verlaagde bloeddruk en minder bloed terug naar het hart.
De dosering van nitroglycerine in deze gevallen wordt gewoonlijk geleverd met één tablet tegelijk of één verstuiving onder de tong tegelijk.

Negatieve bijwerkingen

Hoewel de beoogde effecten van nitro zijn nuttig, kunnen ze te ver gaan. Eerste toediening van de nitrogroep kan een tintelend of branderig gevoel in de mond veroorzaken. Zo niet, kan de medicijnen hun kracht hebben verloren. De meest milde van de symptomen is meestal een hoofdpijn na inname van de medicijnen.
Zoals gezegd, coronaire bloedvaten, maar ook alle bloedvaten in het lichaam te ontspannen, zodat de bloeddruk daalt. Het is belangrijk om te zitten of liggen bij het nemen van nitro, voor de daling van de bloeddruk kan leiden dat u flauwvalt of duizelig. Als dit gevoel optreedt zal de benen moeten ook hoger dan het hart moet worden verhoogd om te voorkomen dat het bloed in de buurt van het hart. Als de bloeddruk te laag wordt, zal het lichaam een ​​harde tijd de juiste pompen van het bloed door het lichaam en zal een schadelijk effect veroorzaken. Daarom is het erg belangrijk om de juiste dosering instructies volgen.

Monitoring Effecten

Het is belangrijk om iemand te controleren uw bloeddruk voordat het nemen van de medicatie. Een bloeddruk van minder dan 100 systolische (boven / hoger cijfer in een bloeddrukmeting) is in tegenspraak met het nemen nitroglycerine. Elke bloeddruk onder dit nummer is wanneer het lichaam kan gaan schadelijke effecten van het geneesmiddel te voelen. Effecten zijn meestal gevoeld binnen vijf minuten na toediening. Het beste is om een ​​dosis in te nemen op een tijd en controleer uw bloeddruk voordat u een andere dosis, maar volg altijd het advies van uw arts. Als de nitro maakt niet de symptomen verdwijnen met uw normale dosis, kunt u verlopen medicijnen hebben of het ervaren van een echte, levensbedreigende hartaanval en de schepen zijn volledig geblokkeerd. Bel 911 als je ooit in twijfel.