Bijwerkingen van Mala D

Mala D is een anticonceptiepil die twee vrouwelijke hormonen bevat: oestrogeen en progesteron. Mala D wordt genomen om de menstruatie te vertragen of maak de periode komen minder vaak voor. Soms is genomen om de aankomst van de menstruele cyclus op een bepaald tijdstip te voorkomen. Deze techniek heet menstruele manipulatie.

Hoe de pil werkt

Mala D simuleert de natuurlijke cyclus; ovulatie (de afgifte van het ei uit de eierstok) niet optreden als gevolg van onderdrukking van het hormoon die ovulatie veroorzaakt. Mala D pillen zijn genomen vanaf de zesde dag van de menstruatie gedurende een periode van 21 dagen. Op dag 21, wordt een placebo genomen. Deze bootst progesteron terugtrekking en brengt op de menstruele cyclus; na zeven dagen, wordt Mala D opnieuw gestart.

Bijwerkingen

Sommige van de bijwerkingen van Mala D zijn vergelijkbaar met die vertoond door de meeste orale hormonale anticonceptie. Zij omvatten acne, gevoelige borsten, opgeblazen gevoel, misselijkheid en stemmingswisselingen. Er kunnen hoofdpijn, krampen en veranderingen in het gewicht. In sommige gevallen kan pigmentatie op het gezicht. Neem contact op met uw arts om advies over deze symptomen.

Ernstige bijwerkingen

De vorming van bloedproppen in het been of andere delen van het lichaam is een ernstige bijwerking omdat deze bloedstolsels kunnen scheiden en migreren naar de hersenen of het hart. Dat kan leiden tot een hartaanval of beroerte.

Dangerous Warning Signs

De volgende symptomen treden gewoonlijk anticonceptiva gedurende een lange tijd. Dit zijn gevaarlijke tekenen dat als een levensbedreigende medische aandoening moet worden behandeld. Onmiddellijk medische hulp inroepen als u tekenen van een opgeblazen gevoel, hevige buikpijn of ernstige pijn op de borst en kortademigheid hebben. Andere gevaarlijke waarschuwingssignalen zijn onder meer hoofdpijn, wazig zicht, ernstige pijn in de benen of knobbeltje in de borst.

overwegingen

Het is belangrijk om een ​​gynaecoloog geraadpleegd voordat praten Mala D. Als u de volgende voorwaarden, zult u niet in staat zijn om Mala D. Hypertensie nemen. De voorwaarden en drinkgelegenheden, bijvoorbeeld een familiegeschiedenis van baarmoederhalskanker of borstkanker of een voorgeschiedenis van leverziekte, bloedstolsel of een voorgeschiedenis van een beroerte. Er kan een episode van het spotten of bloeden tussen aangeduid als doorbraak periodes.