Bijwerkingen van Indometacine tijdens de zwangerschap

Bijwerkingen van Indometacine tijdens de zwangerschap

Indomethacine is een krachtig niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen, wat betekent dat het werkt om pijn en ontsteking ook voorkomen. Indomethacin werkt door het blokkeren van de werking van een stof genaamd prostaglandine. Indomethacine kan gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen niet alleen vanwege de gebruikelijke bijwerkingen, maar omdat prostaglandinen ook belangrijk voor de foetus.

Vaak voorkomende bijwerkingen (Moeder)

Indometacine kan bepaalde milde bijwerkingen veroorzaken. Sommige van deze hebben betrekking op het gastro-intestinale systeem, en omvatten constipatie of diarree, misselijkheid, braken, evenals irritatie van de endeldarm en de dikke darm die kan ertoe leiden dat u het gevoel dat je nodig hebt om je darmen te legen de hele tijd. Andere vaak voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn en duizeligheid. Hoewel deze zorgwekkende, vermengd met de bijwerkingen van de zwangerschap kan zijn, ze zijn niet indicatief voor een ernstige complicatie en heeft u geen garantie te praten met uw arts, tenzij ze ondraaglijk geworden.

Ernstige complicaties (Moeder)

Indometacine kan bepaalde ernstige gezondheidsproblemen, met inbegrip van leverfalen veroorzaken. Enkele ernstige bijwerkingen (zoals zwelling van ledematen en gezicht en plotselinge gewichtstoename) worden ook veroorzaakt door zwangerschap. Als gevolg daarvan, op zoek naar een aantal van de andere bijwerkingen, zoals huiduitslag, netelroos of plotselinge blaarvorming. Andere symptomen van een ernstige complicatie omvatten heesheid en moeite met ademhalen, die een allergische reactie kunnen geven. Indometacine kan ook leiden tot leverfalen, dus kijk voor dergelijke symptomen zoals ernstige pijn in de rechterbovenhoek deel van je buik, gemakkelijk blauwe plekken of bloeden, en gele verkleuring van de huid of van het wit van je ogen. Andere ernstige bijwerkingen zijn onder meer bloeden bij het plassen, maar ook ernstige vermoeidheid en veranderingen in het gezichtsvermogen (waaronder wazig zien). Allergieën en leverfalen kan ernstige problemen veroorzaken voor uw baby, zodat een arts meteen als een van deze bijwerkingen optreden.

Complicaties (Fetus)

Volgens DrugSafetySite.com, indomethacine is in staat om de placenta passeren en invloed hebben op de foetus. Wanneer een ongeboren foetus blootgesteld indomethacine, kan bepaalde cardiovasculaire problemen, waaronder voortijdige sluiting van de ductus arteriosus, een deel van het hart van de foetus die helpt pompen zuurstofrijk bloed door het lichaam. Dit kan het moeilijker maken voor de baby om goed te ontwikkelen. Indomethacine kan arbeid vertraging (in feite is het in sommige gevallen vrouwen die voortijdig gaan bevallen behandelen).