Bijwerkingen van het nemen van een vitamine D en calcium Supplement

Bijwerkingen van het nemen van een vitamine D en calcium Supplement

Vitamine D en calcium nodig voor gezonde botten en tanden, evenals vele andere functies in het lichaam. Aanvulling voedselinname van vitamine D en calcium met voedingssupplementen is gebruikelijk om tekortkomingen te voorkomen. Hoewel deze supplementen zijn over het algemeen veilig, kunt u een aantal bijwerkingen wanneer genomen. Zoals altijd contact op met uw zorgverlener voordat u een voedingssupplementen.

gastro-intestinale stoornissen

Zowel vitamine D en calcium supplementen kan leiden tot problemen met de spijsvertering. U kan misselijkheid, een opgeblazen gevoel, gas en constipatie te ervaren bij het nemen van deze supplementen. Het verspreiden van de doses gedurende de dag en het nemen bij de maaltijd kan helpen de symptomen verminderen. Als de symptomen niet weg na het maken van deze veranderingen gaat, probeer dan een ander merk en spreken met uw zorgverlener.

Nutrient Interacties

Het nemen van hogere doses van bepaalde voedingsstoffen kunnen interfereren met de manier waarop uw lichaam absorbeert andere vitaminen en mineralen. Bijvoorbeeld, volgens MedlinePlus, vitamine D kan de absorptie van aluminium en magnesium te verhogen. De National Institutes of Health Office of Voedingssupplementen meldt dat calcium kan interfereren met de absorptie van zowel ijzer en zink.

geneesmiddelinteracties

Calcium en vitamine D kan interageren met medicijnen, dus contact op met uw apotheker of zorgverlener voor het toevoegen van voedingssupplementen. Zo kan calcium opname van bepaalde voor osteoporose, anticonvulsiva en schildkliermedicijnen antibiotica, medicijnen verminderen. Vitamine D kan interfereren met de absorptie van cholesterol en hart medicijnen, maagzuurremmers en medicijnen die worden veranderd en door de lever afgebroken.

Effecten van overconsumptie

Hoewel het belangrijk is om de vitaminen en mineralen die uw lichaam nodig krijgen, is het mogelijk om te veel. Het Bureau van voedingssupplementen meldt dat, voor gezonde volwassenen, het nemen van meer dan 4000 IE vitamine D per dag kan schadelijk zijn, het veroorzaken van misselijkheid, braken, verwardheid en ernstige hartproblemen. De veilige bovengrens voor calcium is 2500 mg voor volwassenen tussen de 19 en 50 jaar en 2000 mg voor volwassenen 51 jaar en ouder. Teveel aan calcium kan leiden tot verstopping en eventueel nierstenen.