Bijwerkingen van het nemen Levothyroxine

Bijwerkingen van het nemen Levothyroxine

Levothyroxine is de algemene naam van een geneesmiddel voor de behandeling van hypothyreoïdie, struma en schildklierkanker voorgeschreven. Het wordt verkocht onder zulke merknamen als Unithroid, Levothroid, Synthroid en Levoxyl. Hypothyreoïdie patiënten hebben een aandoening waarbij een klier de schildklier niet de juiste hoeveelheid van het schildklierhormoon. Levothyroxine wordt toegediend als een pil.

Ernstige bijwerkingen

Ernstige bijwerkingen geproduceerd door levothyroxine kunnen medische behandeling nodig hebben, dus bel uw arts onmiddellijk als u een van hen te krijgen. Minder vaak voorkomende ernstige bijwerkingen, aldus de Mayo Clinic, kan omvatten diplopie of dubbel zien, een vertraging van de groei kind, eetlust veranderingen, prikkelbaarheid, ongemak of pijn in de borst, de ademhaling, dat is onregelmatig, botdichtheid afneemt, gewrichtsontsteking, verlaagde output van urine, pulse toeneemt, diarree en striemen of netelroos. Anderen kunnen omvatten ademhalingsproblemen, misselijkheid, lichamelijke beweging problemen, stijfheid of pijn in de spieren, problemen met slikken, abnormale leverfunctie, verwijde hals aderen, menstruele cyclus veranderingen, pijn aan de ogen, extreme vermoeidheid, gezwollen plekken op de genitaliën, gezicht, voeten, oogleden, benen, in de keel, de tong of handen of het gezicht. U kan ook een koorts, tachycardie (snelle hartslag), bradycardie (verlaagde hartslag) of aritmie (onregelmatige hartslag), kortademigheid, ernstige hoofdpijn, onregelmatige ademhaling ervaren, verhoogde of verlaagde gewicht, bewusteloosheid, braken en stoppen van het hart. In zeldzame gevallen, hebben sommige mensen die levothyroxine epileptische aanvallen gehad.

Tijdelijke Side Effects

Levothyroxine kan sommige bijwerkingen aan het begin van de behandeling die weg zal gaan wanneer je wennen aan te induceren. Deze zijn gecategoriseerd als minder vaak tijdelijke bijwerkingen en omvatten abnormale zwakte of vermoeidheid, buik krampen, slapeloosheid, huilen, depersonalisatie, dysforie, veranderende emotionele stemmingen, euforie, vruchtbaarheidsproblemen, overmatig zweten, rusteloosheid, angst, paranoia en haaruitval. Andere zijn roodheid, gevoel van lichaamswarmte, hoofdpijn, eetlust toeneemt, depressie, nervositeit en spierzwakte. Als een van deze aanhouden contact op met uw arts.

Overdosering Side Effects

Ga naar de dichtstbijzijnde spoedeisende hulp als u meer dan de voorgeschreven dosis van levothyroxine nemen. De bijwerkingen van een levothyroxine overdosis omvatten plotselinge onduidelijke spraak, incoordination en hoofdpijn, het bewustzijn verandert, klamme en koude huid, verwardheid, bewusteloosheid, desoriëntatie, duizeligheid en een zwakke en snelle pols.