Bijwerkingen van het nemen Iron & amp; Foliumzuur Tablets

Bijwerkingen van het nemen Iron & amp; Foliumzuur Tablets

Ijzersupplementen kan door artsen worden voorgeschreven voor de behandeling van bloedarmoede door ijzertekort. Dit anemie geassocieerd met een slechte productie van rode bloedcellen en onvoldoende bloed stroomt naar de organen en spieren. Ijzersupplementen kan worden voorgeschreven met foliumzuur supplementen tijdens de zwangerschap. Deze supplementen gecombineerd zorgen voor een goede ontwikkeling van de groeiende baby's hart en de hersenen cellen. Het is belangrijk dat gebruikers zich bewust zijn van de mogelijke bijwerkingen van deze supplementen.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Ijzer en foliumzuur supplementen kunnen buikkrampen, constipatie, brandend maagzuur, misselijkheid en braken veroorzaken. Ijzer kan de ontlasting beïnvloeden door ze zwart. Volgens het Linus Pauling Institute of Health, deze zwarte kleur is als gevolg van de niet-geabsorbeerde ijzer en geen nadelig effect. Buikpijn en symptomen kunnen afnemen enkele dagen of weken als het lichaam zich aanpast aan de inname van deze supplementen.

Ernstige bijwerkingen

Bij het nemen van ijzer en foliumzuur tabletten, kan ernstige bijwerkingen te ontwikkelen, met inbegrip van ernstige buikpijn en pijn op de borst. Andere zichtbare veranderingen zijn klamme huid en lippen en nagels die een blauwe kleur te ontwikkelen. Volgens het Linus Pauling Institute, als deze symptomen ontwikkelen, is het belangrijk dat uw arts gecontacteerd worden, omdat zij ernstige bezorgdheid kunnen wijzen. Een apotheker kan ook worden geraadpleegd met de gemaakte bezwaren.

Bijwerkingen als gevolg van interacties tussen geneesmiddelen

Ijzer en foliumzuur kan een wisselwerking met andere recepten en nonprescription drugs en leiden tot bijwerkingen. Volgens de National Institutes of Health, kunnen specifieke geneesmiddelen, waaronder metyldopa, levodopa, penicillamine, chlooramfenicol en chinolonantibiotica, wisselwerking met ijzer en foliumzuur en verstoren de functie van deze supplementen te produceren. De Linus Pauling Institute zegt dat ijzer kan ook interageren met maagzuurremmers en tetracycline antibiotica en schaden de juiste functies. Elke andere geneesmiddelen samen met ijzer en foliumzuur supplementen moet door een arts of apotheker worden goedgekeurd om ervoor te zorgen dat er geen schadelijke bijwerkingen, bijwerkingen of verminderde functies.

Overdose

Een overdosis van ijzer met foliumzuur supplementen kan ernstige gezondheidsrisico's opleveren. De Linus Pauling Institute adviseert dat als een overdosis heeft plaatsgevonden, een antigifcentrum of meldkamer onmiddellijk worden gecontacteerd. Mogelijke bijwerkingen en symptomen van een overdosis zijn onder andere bleekheid, zwakke en snelle hartslag, misselijkheid, braken en diarree groen. Het is belangrijk dat doseringen van deze supplementen correct worden genomen om mogelijke problemen te voorkomen.