Bijwerkingen van het nemen 1.500 milligram calcium Daily

Calciumsupplementen in 1500 mg doses leveren meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van het mineraal, MayoClinic.com verslagen, maar niet meer dan het maximum. Terwijl het krijgen van calcium via de voeding blijft de beste manier om de eisen te voldoen, kan het nemen van supplementen helpen als uw dieet te kort schiet. U kunt dit supplement te gebruiken om uw inname van calcium te versterken, om te voorkomen dat uw tanden en botten sterk en tekortkomingen van dit mineraal te bestrijden. Om raad aan uw arts voordat u begint het supplement om ervoor te zorgen dat u het nemen van een veilige doseringen en eventuele interacties met uw medicijnen te voorkomen of verergering van bestaande gezondheidsproblemen.

Constipatie

Constipatie komt algemeen als een neveneffect van het nemen van calcium 1500 mg supplementen. Hoewel constipatie ongemak gedurende enkele dagen kan leiden in de meeste gevallen zal stoppen als lichaam geleidelijk acclimates de calciumsupplement. Als je toch verstopt, probeer het toevoegen van sla, rauwe groenten en andere voedingsmiddelen met ruwvoer aan uw dieet te helpen verminderen deze bijwerking. Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt, acht tot 10 glazen, elke dag om vocht te bevorderen in uw ontlasting. Ontharden ontlasting treedt op wanneer u tal van overstromingen te drinken op een dagelijkse basis.

Gastric Problemen

Soms spijsverteringsstelsel van het lichaam lijdt lichte verstoringen bij het nemen van een nieuwe calcium supplement, Drugs.com aangeeft. Voedingsmiddelen die u normaal verbruikt mag niet een beroep op u als u misselijkheid en braken. Zelfs als je niet misselijk, kan uw eetlust te verminderen als een neveneffect van calcium 1500 mg. Uw arts kan over-the-counter medicatie adviseren om misselijkheid te verminderen.

Nierstenen

Het nemen van calciumsupplementen voor een langere periode kunnen beginnen om nierstenen te produceren, de New York Times Health Guide geeft. De gebruikelijke dosis calcium is 1000 tot 1200 mg per dag, MayoClinic.com aangeeft. Inname van meer dan 1000 mg calcium gedurende een lange periode kan bijdragen tot niersteen ontwikkeling. Deze kleine stenen ontwikkelen in je nieren, dan kan leiden tot extreme pijn wanneer ze door te geven aan uw blaas en plasbuis. Als u al nierstenen heeft gehad, raadpleeg uw arts om advies over het nemen van calcium 1500 mg supplementen.

Verkalking

Inname van meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van calcium, vooral na verloop van tijd, kan een ernstige bijwerking in je hart, longen en andere zachte weefsels organen veroorzaken. Calcium kan opbouwen en verkalking van het weefsel veroorzaken, wat betekent dat het begint te verharden, RxList.com aangeeft. Dit maakt uw hart en longen stam om hun taken uit te voeren. Uw arts dient waakzaam te zijn over uw cardiovasculaire en respiratoire systemen houden als je calcium 1500 mg supplementen.