Bijwerkingen van Glucosamine Chondroïtine

Glucosamine en chondroïtine is een combinatiesupplement gemaakt van materialen die in de gewrichten en kraakbeen van mens en dier. Ondanks de effectiviteit voor de behandeling van osteoartritis, glucosamine chondroïtine een risico op bijwerkingen bij sommige patiënten.

Soorten Side Effects

Zowel glucosamine en chondroïtine hebben het potentieel om misselijkheid, diarree, = en constipatie. Mogelijke bijwerkingen van glucosamine maagzuur, slaperigheid, huiduitslag en hoofdpijn, terwijl chondroïtine zwelling van de benen of oogleden, haaruitval en onregelmatige hartslag bij sommige patiënten.

geneesmiddelinteracties

Zowel glucosamine en chondroïtine verhogen het risico van deveoping oncontroleerbare bloeden wanneer het wordt ingenomen met bloedverdunners zoals warfarine.

Bedenkingen over Sources

Krab en kreeft zijn gemeenschappelijke bronnen van glucosamine, die een risico voor ernstige allergische reacties bij mensen die allergisch zijn voor schaaldieren. Omdat de fabrikanten vaak te verkrijgen chondroïtine van koeien, is er enige bezorgdheid dat supplementen van dieren die besmet zijn met de gekke-koeienziekte besmette en gevaarlijk voor de mens kan worden, meldt RxList. Er zijn geen gevallen gemeld van Mad Cow besmetting bij de mens als gevolg van chondroïtine geweest, echter.

risico's

Zelden glucosamine veroorzaakt een verhoogde bloedsuikerspiegel bij patiënten met diabetes. Het is ook mogelijk dat glucosamine de doeltreffendheid van geneesmiddelen ter behandeling van diabetes, zoals metformine, Actos en insuline verminderen.

overwegingen

Omdat er niet genoeg onderzoek naar de effecten op de ontwikkeling van de foetus, voorkomen dat glucosamine chondroïtine tijdens de zwangerschap. Als u een voorgeschiedenis van astma of prostaatkanker, moet je niet glucosamine chondroïtine te wijten aan mogelijke complicaties aan uw conditie.