Bijwerkingen van Glucosamine Chondroïtine op de lever

Bijwerkingen van Glucosamine Chondroïtine op de lever

Glucosamine chondroïtine is een populaire combinatie supplement voor pijn in de gewrichten, maar het effect blijft controversieel. Een klein aantal gevallen van hepatitis optreden tijdens glucosamine of glucosamine chondroïtine gerapporteerd, waardoor een veronderstelde causale relatie. Het Comité voor de toxiciteit van het Verenigd Koninkrijk voerde een onderzoek naar deze zaak rapporten concluderen dat de kans glucosamine is een oorzaak van hepatitis is zeer laag. Het ontbreken van een plausibele relatie tussen glucosamine en chondroïtine hepatitis heeft geleid tot de conclusie dat deze gevallen van hepatitis hoogstwaarschijnlijk idiosyncratische, wat betekent optreedt zonder bekende oorzaak.

Glucosamine

Glucosamine is een natuurlijk voorkomende stof in ons lichaam die een belangrijke rol bij de opbouw van kraakbeen en de vloeistof die onze gewrichten kussens speelt. Glucosamine is verkrijgbaar als supplement die ofwel verkregen uit schaaldieren of geproduceerd in een laboratorium. Sommige onderzoekers zijn van mening dat glucosaminesulfaat effectiever is dan glucosamine hydrochloride omdat sulfaat is nodig voor de opbouw van kraakbeen. Helaas is het effect van glucosamine blijft controversieel. De Glucosamine / Chondroitin Arthritis Intervention Trial geconcludeerd dat de totale patiënten geen significante verlichting van de pijn met ofwel glucosamine, chondroïtine of de combinatie ten opzichte van placebo hadden ervaren.

chondroïtine

Chondroïtinesulfaat is ook een natuurlijke chemische gevonden in het gewrichtskraakbeen in ons lichaam. Supplementen worden gewoonlijk vervaardigd van koe kraakbeen. Terwijl de theorie is dat chondroïtine supplementen kunnen helpen vertragen de afbraak van kraakbeen is er gebrek aan bewijs om deze bewering te staven. Daarnaast is er een grote variatie in de vervaardiging van chondroïtine of chondroïtinesulfaat plus glucosamine. Sommige producten zijn bevonden van chondroïtine of hoger dan aangegeven niveaus, ondanks het etiket bevatten.

Bijwerkingen en Liver Damage

Hoewel de effecten van glucosamine chondroïtine therapie controversieel, deze producten zijn relatief veilig. Vaak voorkomende bijwerkingen voor beide supplementen zijn maagklachten, diarree en constipatie. Beide producten zijn afkomstig van dierlijke bronnen zo specifiek voorzichtigheid moet worden toegepast. Glucosamine wordt vaak afgeleid van schelpdieren, dus als je een allergie voor schaaldieren moet je deze producten te voorkomen of te kopen glucosamine die is vervaardigd in een laboratorium. Chondroïtine, vervaardigd uit koe kraakbeen heeft een zeer laag risico op overdracht van dierlijke ziekten, maar voorzichtigheid is geboden. De specifieke beoordeling door het COT op glucosamine en chondroïtine het veroorzaken van schade aan de lever heeft aangegeven dat het onwaarschijnlijk is een oorzaak en gevolg en meer waarschijnlijk het gevolg van een van beide andere drugs of supplementen genomen door die paar patiënten of een eigenzinnige ontwikkeling die niet kan worden verklaard.

conclusies

Als u last heeft van pijn in de gewrichten en de voorkeur aan een supplement, glucosamine en chondroïtine proberen voor u werken. Voorzichtigheid is geboden als u andere geneesmiddelen of supplementen sinds meerdere combinaties ongewenste reacties kan veroorzaken. Controleer altijd met uw arts voordat u begint met een nieuwe aanvulling. Als u allergieën voor schaaldieren moet u glucosamine vermijden.