Bijwerkingen van Epirubicine

Bijwerkingen van Epirubicine


Epirubicine is een recept geneesmiddel dat onder de merknaam Ellence wordt verkocht in de Verenigde Staten. Dit geneesmiddel is een antineoplastisch geneesmiddel dat wordt voorgeschreven voor de behandeling van borstkanker, eierstokkanker en kanker van de longen, maag en lymfesysteem. Epirubicine kan alleen worden toegediend onder toezicht van een arts. Het kan intraveneus of door injectie worden.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Enkele veel voorkomende bijwerkingen van epirubicine medische zorg nodig. Volgens de Mayo Clinic, sommige gebruikers ervaren koorts, koude rillingen en pijn tijdens het urineren. Patiënten hebben keelpijn gerapporteerd of een branderig gevoel in hun keel. Hoesten en heesheid zijn mogelijk tijdens het gebruik van deze drug. Sommigen hebben ervaren zweren, roodheid en bloeden in hun keel en mond. Lage rugpijn en pijn aan de kant van het lichaam kan ook optreden.

Minder vaak voorkomende bijwerkingen

Hoewel deze bijwerkingen komen minder vaak voor, ze moeten nog steeds worden gemeld aan een arts. Volgens de Mayo Clinic, hebben sommige gebruikers gemeld rode gestippelde vlekken op hun huid. Anderen hebben een rode strook in de geïnjecteerde ader gemerkt nadat het geneesmiddel is toegediend. Er zijn meldingen van roodheid of afscheiding uit de ogen, bloed in de urine, bloederige ontlasting en teerachtige ontlasting geweest.

Rare Effects

Volgens de Mayo Clinic, sommige hebben ervaren pijn in de gewrichten of onregelmatige hartslag. Een warm gevoel, roodheid of pijn op de injectieplaats kan tijdens het optreden op deze drug. Andere kwalen onder meer kortademigheid of een piepende ademhaling. Zwelling van de voeten, onderbenen, lagere rug of lymfeklieren ook zijn gemeld.

Overdose

Epirubicine gebruikers moeten medische hulp te zoeken indien zij symptomen van een overdosis drugs ervaren. Volgens de Mayo Clinic, hebben patiënten problemen met plassen, zwelling van de buik of hoge koorts na een overdosis. Sommigen hebben gemeld zwelling van het slijmvlies van de neus, keel of mond. Zwarte ontlasting en bloederige ontlasting kan optreden bij een overdosis van epirubicine. Kortademigheid en een snelle hartslag zijn andere tekenen van een overdosis.

Non-Emergency Side Effects

Sommige mensen ervaren bijwerkingen van epirubicine die tijdelijke of mild zijn en vaak verdwijnen na een korte tijd. Volgens de Mayo Clinic, sommige vrouwen melden weinig menstruatie tijdens epirubicine. Misselijkheid, diarree en braken kan in sommige gevallen. Mensen kunnen een verduistering van de handpalmen, voetzolen of spijkers opmerken. Een verlies van eetlust gepaard gaande met gewichtsverlies kunnen optreden tijdens het gebruik van deze drug. Opvliegers zijn een andere niet-dringende bijwerking.