Bijwerkingen van Dilantin

Dilantin is een anti-inbeslagneming medicatie die oraal wordt ingenomen. Dilantin wordt voornamelijk gebruikt als een "anti-epilepticum, in het bijzonder tot tonisch-clonische (grand mal) aanvallen en complexe partiële aanvallen (psychomotorische aanvallen) te voorkomen", aldus medicinenet.com. Net als veel andere medicijnen kunnen bepaalde milde en ernstige bijwerkingen optreden tijdens het gebruik van deze drug.

Allergische reactie

Ernstige allergische reacties op dit geneesmiddel gemeld. Drugs.com legt uit dat symptomen zijn onder meer ademhalingsproblemen; beklemming op de borst; zwelling van de mond, gezicht, lippen of tong; uitslag; verwarring; donkere urine; hoge bloedsuikerspiegel; blozen; toename van de eetlust; stemmingswisselingen; depressie, suïcidale gedachten, verergering van epileptische aanvallen; zwelling van de voeten en blaren en zwelling van de huid. Andere ernstige symptomen van een allergische reactie omvatten spiersamentrekkingen, buikpijn, koorts, geïrriteerde keel en gemakkelijk bloeden en blauwe plekken.

Zenuwstelsel

Milde tot ernstige zenuwstelsel bijwerkingen zijn opgetreden met degenen die Dilantin. Symptomen zijn onder meer onwillekeurige oogbewegingen, onduidelijke spraak, gestoorde denken, gebrek aan coördinatie, slaperigheid en lethargie. Ernstigere symptomen zijn hoge bloeddruk, tremoren, ernstige hoofdpijn, psychose, spiertrekkingen, en in zeldzame gevallen, coma. Drugs.com stelt dat deze drug kan verhogen plasma niveaus en kunnen epileptische aanvallen veroorzaken. Als u een van deze bijwerkingen, onmiddellijk een arts raadplegen.

Cardiovasculaire / Overgevoeligheid

Mogelijke cardiovasculaire bijwerkingen geassocieerd met Dilantin zijn pijn op de borst, het vertragen van het hart, abnormaal hartritme, hypotensie en, in zeldzame gevallen, hartaanvallen. Het lichaam kan overgevoelig worden tijdens Dilantin circuleert doorheen. Bijwerkingen kunnen zijn huiduitslag, lymfeklieren ziekte, onjuist functioneren van de spieren, nier dysfunctie en jeuk en zwelling van de huid (netelroos). Mensen reageren verschillend op deze drug en doseringen kan veranderd moeten worden voor velen.

Respiratory / Oncologische

In sommige gevallen hebben respiratoire bijwerkingen longziekte volgende Dilantin behandelingen inbegrepen. Ernstige respiratoire depressie kan ook optreden, met name bij patiënten dronken. Dit is gevaarlijk en kan dodelijk zijn.

Oncologische bijwerkingen zijn ook gemeld door degenen die Dilantin. Zoals drugs.com verklaart, "vaker maligniteiten (met name de ziekte van Hodgkin en non-Hodgkin en longkanker)," mogelijk.

Verdere Side Effects

Andere bijwerkingen van Dilantin omvatten lupus-achtige symptomen, lage productie van schildklierhormoon (hypothyreoïdie), lage niveaus van rode bloedcellen en typen diabetes I en II.

Gunstige bijwerkingen die zijn gemeld omvatten een verhoging van de high-level lipoproteïnen (goede cholesterol) en verlaging van de low-level lipoproteïnen (slechte cholesterol). Seksuele disfuncties bij mannen zijn geassocieerd met Dilantin, waaronder erectiele dysfunctie. Minder ernstige bijwerkingen zijn diarree, braken, constipatie, donkere urine en spierpijn.