Bijwerkingen van ADHD Geneeskunde

Bijwerkingen van ADHD Geneeskunde


ADHD, kort voor attention deficit hyperactivity disorder, is een medische aandoening wordt gekenmerkt door hyperactief, onoplettend en impulsief gedrag. Veel mensen gediagnosticeerd met ADHD de behandeling van deze aandoening met voorgeschreven medicijnen. De meeste artsen voorschrijven stimulantia die ofwel methylfenidaat of amfetamine zouten, die de neiging om ADHD-patiënten meer rustig en geconcentreerd te maken. Terwijl ADHD medicatie kan helpen om de problematische symptomen van ADHD te verminderen, de medicijnen hebben ook een paar vaak voorkomende bijwerkingen.

verminderde eetlust

Een van de vaak voorkomende bijwerkingen van ADHD medicijnen wordt verminderde eetlust niveaus. Deze bijwerking is veel vaker voor bij kinderen dan bij volwassenen. Als een kind is het verliezen van te veel gewicht, moeten ouders ervoor zorgen dat hij eet verschillende gezonde, calorierijke snacks in de loop van de dag. Snacks moet een eiwit en koolhydraat. Goede keuzes zijn pindakaas met appels, crackers en kaas, toast en hardgekookte eieren en bagels met melk.

hoofdpijn

Hoofdpijn is een andere veel voorkomende bijwerking van ADHD medicijnen. Het nemen van de medicatie met voedsel zou kunnen helpen om zich te ontdoen van de hoofdpijn. Soms hoofdpijn wordt veroorzaakt door het geneesmiddel te snel dragen, die een "rebound effect." Deze rebound effect hoofdpijn zijn veel vaker voor bij patiënten die kortwerkende ADHD medicatie. Patiënten moeten met hun arts te praten over te schakelen naar een langer werkende ADHD medicijnen.

gastro-intestinale klachten

Veel mensen die stimulerende medicatie nemen om ADHD symptomen onder controle ook last hebben van buikpijn, diarree, verstopping of buikpijn. Deze maagproblemen verdwijnen meestal na de eerste paar weken. Het lichaam vaak net heeft tijd nodig om te wennen aan de ADHD medicijnen. Degenen die gastro-intestinale klachten moeten proberen het nemen van de medicatie met een maaltijd om te zien of hun maag minder stoort. Deze mensen moeten ook proberen het eten van hun avondmaaltijd later dan gebruikelijk, timing het voor wanneer de ADHD medicijn is uitgewerkt.

Slapeloosheid

Een ander neveneffect van ADHD medicijnen is slapeloosheid. Personen die moeite hebben in slaap te vallen 's nachts moet proberen om zich te vestigen in een bedtijd routine die ontspannen en genieten van een rustige activiteit gedurende ten minste 30 minuten voor het slapengaan omvat. Rustige activiteiten omvatten het lezen van een boek, het samenstellen van een puzzel of mediteren. Inkleuren vaak helpt jonge kinderen om te ontspannen. Omdat ADHD-patiënten consistentie in hun schema's nodig hebben, moeten zij proberen naar bed te gaan op hetzelfde tijdstip elke avond en wakker worden op hetzelfde tijdstip elke ochtend.

zwaarmoedigheid

Terwijl de meeste ADHD medicijnen te maken patiënten rustiger en gelukkiger, sommige individuen zeer rustig en humeurig. Extreme stemmingswisselingen kan betekenen dat de dosis te hoog. Indien de stemmingswisselingen dagelijks plaatsvinden rond dezelfde tijd, is het waarschijnlijk een teken dat de ADHD geneesmiddel draagt ​​off. Dit rebound effect geeft aan dat het patiënt moet een extra kortwerkende dosis medicatie of een verandering van ADHD medicatie.

Zelden voorkomende bijwerkingen

Er zijn een aantal ernstige bijwerkingen die slechts een klein percentage van de mensen die ADHD medicijnen beïnvloeden. Deze zeldzame bijwerkingen zijn pijn op de borst, ademhalingsmoeilijkheden, braken en hartkloppingen tarieven. Sommige kinderen ervaren episodes van manie, waandenkbeelden en auditieve of visuele hallucinaties wanneer ze beginnen met ADHD stimulerende medicatie. Medische onderzoekers geloven dat de medicijnen gewoon versterken bestaande psychische aandoeningen; ze niet leiden tot psychotische episodes bij mentaal gezonde kinderen.