Bijwerkingen van Acylovir

Acyclovir kan ook worden aangeduid als Zovirax. Acyclovir wordt voorgeschreven om verschillende soorten virale infecties die worden veroorzaakt door het herpesvirus te behandelen. Dergelijke infecties omvatten koortsblaasjes, waterpokken, gordelroos en genitale herpes. De bijwerkingen geassocieerd met Acyclovir zijn meestal mild.

Functie

Acyclovir is een antivirale medicatie voor de behandeling van herpes. Het werkt door het vertragen van het virus 'groei genoeg dat het lichaam de infectie beter te kunnen bestrijden. Hierdoor vermindert de symptomen geassocieerd met een herpesinfectie. Het kan dagelijks worden gebruikt om flare-ups in verband met genitale herpes te verminderen.

types

Acyclovir is verkrijgbaar in verschillende vormen. Het kan worden toegediend als een oplossing in een IV of injectie. Ook kan het oraal worden toegediend als een tablet, capsule of suspensie. Acyclovir kan ook topisch worden toegepast als een zalf.

Tijdsspanne

Acyclovir is het meest effectief wanneer het wordt kort na de symptomen van een herpesinfectie verschijnen. Aanwijzingen dat een herpesinfectie begint omvatten tintelingen of een branderig gevoel en blaren. Acyclovir moeten worden genomen zolang als aanbevolen door uw arts. Ga door met het hele verloop van de medicatie, zelfs als de symptomen verdwijnen.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Bij inname van Acyclovir, kun je maag symptomen zoals misselijkheid, pijn, diarree, braken, toegenomen dorst en verlies van eetlust ervaren. Andere mogelijke bijwerkingen zijn onder meer hoofdpijn, duizeligheid, voeten zwelling en hand zwelling.

Oudere patiƫnten kunnen verwardheid, agitatie en slaperigheid ervaren tijdens het nemen Acyclovir.

Topical Acyclovir zalf kan mild stekend, branderig gevoel en pijn veroorzaken. Ook soms jeuk optreden.

Ernstige bijwerkingen

Als u het nemen Acyclovir en hebben geen ernstige bijwerkingen, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw arts. Ernstige bijwerkingen kunnen zijn bloeden makkelijker dan normaal, blauwe plekken meer dan normaal, urineren minder dan normaal, extreme zwakte en ernstige pijn in de onderrug.

waarschuwingen

Acyclovir belet niet dat de overdracht van herpesvirussen van de ene persoon naar de andere.

Deze medicijnen mogen niet gebruikt worden tijdens het geven van borstvoeding.

Terwijl het nemen van Acyclovir, moet je regelmatig water te drinken om nierproblemen te voorkomen.