Bijwerkingen van acesulfaam K

Bijwerkingen van acesulfaam K


Kunstmatige zoetstoffen zoals acesulfaam-K, zijn vaak de schuld van alles, van problemen met de schildklier tot kanker. U zult deze suiker-vrij, calorie-vrije zoetstof, die 200 keer zoeter dan suiker, in gom, desserts, snoep, yoghurt en drankjes te vinden. U zult het niet vinden op een lijst met verboden stoffen, echter, omdat de Amerikaanse Food and Drug Administration acht het veilig voor consumptie. Nadelige effecten van ace-K, die is op grote schaal gebruikt sinds 2003, niet bewezen bij de mens.

The Green Light

ook wel acesulfaam-kalium - - en andere niet-voedzame zoetstoffen FDA heeft meer dan 100 studies over de veiligheid van acesulfaam-K beoordeeld. Er is geen bewijs dat het kanker veroorzaakt of verhoogt het risico, zegt het National Cancer Institute. Evaluaties door het Gemeenschappelijk Voedsel- en Landbouworganisatie / World Health Organization Expert Committee on Food Additives bleek ook geen nadelige effecten, volgens de Beverage Instituut voor Gezondheid en Welzijn.

Outer Limits

De aanvaardbare dagelijkse inname van acesulfaam-K 15 milligram per kilogram lichaamsgewicht per dag. 68 kg - - Als je 150 pond weegt uw aanvaardbare dagelijkse limiet is 1.023 milligram. De Beverage Institute for Health and Wellness gelijk dat voor ongeveer 20 blikjes van een populair dieet cola.