Bewaring in scheiding vs echtscheiding

Bewaring in scheiding vs echtscheiding

Alle staten te behouden vergelijkbaar echtscheidingswetten. Daarnaast hebben veel landen onderhouden van een aparte juridische proces dat bekend staat als juridische scheiding, volgens "Child Custody A tot Z" van Guy J. White. Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten van juridische procedures is dat een huwelijk eindigt in een echtscheiding geval, terwijl het blijft op zijn plaats in een juridische scheiding procedure. Rechtbanken in beide gevallen moet kwesties met betrekking tot de voogdij over kinderen aan te pakken.

Standaard

Wetten met betrekking tot de voogdij en de scheiding procedures gelden dezelfde standaard voor gebruik door een rechter in het smeden van een vrijheidsstraf orde. De standaard richt zich op het belang van het kind of de kinderen, volgens Cornell University Law School. Alle staatswetten nemen deze zelfde standaard in hun familierecht statuten.

overwegingen

Een rechter in een effectenrekening of de scheiding zaak richt zich op een verscheidenheid van overwegingen in het analyseren van wat voor soort voogdij regeling dient het belang van een kind, volgens Nolo. Deze factoren omvatten het vaststellen welke van de ouders van oudsher bedoeld primaire zorg voor de minderjarige. De rechter kijkt ook naar de residenties beheerd door elk van de ouders, evenals de algehele lichamelijke en geestelijke gezondheid van alle partijen - ouders en kind.

types

Een ouder die betrokken zijn bij een echtscheiding of scheiding geval bezit het recht om één of beide van twee soorten voogdij te zoeken. Een ouder kan proberen om voogdij te krijgen. Voogdij is gezag gegeven aan een ouder om belangrijke beslissingen te nemen in het leven van het minderjarige kind. Een ouder kan ook zoeken naar fysieke bewaring. In sommige gebieden, wordt fysieke bewaring genoemd residentiële hechtenis. Fysieke bewaring is het recht van een ouder aan te bieden en onderhouden van een huis voor een minderjarige.

Handhaving

Echtscheiding en scheiding statuten bepalingen omvatten het geven van een ouder de mogelijkheid om een ​​bevel van de rechter wat betreft bewaring af te dwingen. Bijvoorbeeld, indien de rechter kent een moeder fysieke voogdij over een kind, ze kan een orde van de tenuitvoerlegging van dit besluit te zoeken als de vader niet in slaagt om het kind terug te keren naar haar na een visitatie. In aanvulling op de handhaving van haar rechten, een rechter in een echtscheiding of scheiding geval kan ook de vader sanctioneren door schorsing van zijn bezoek.

Wijziging

Echtscheiding evenals juridische scheiding statuten toestaan ​​dat een ouder de mogelijkheid om te zoeken naar een staande rechterlijk bevel wat betreft bewaring te veranderen. Het veranderen van bewaring vereist dat de moedermaatschappij aan te tonen dat een materiële wijziging van omstandigheden heeft plaatsgevonden, noodzakelijk de verzorgende wijziging. Een voorbeeld van een dergelijk belangrijke verandering die voldoende is om een ​​vrijheidsstraf verandering nodig is de ouder met gezag die lijden aan een verslaving aan geestverruimende stoffen.