Beschrijving van de Amerikaanse Ginseng

Amerikaanse ginseng heeft een knoestige, tan-gekleurde wortel dat is het deel van de plant het meest gebruikt. Ginseng betekent "essentie van de aarde in de vorm van een man." In feite is de wortel zien er een beetje als een menselijk lichaam. Amerikaanse ginseng is van de soort panax betekent "alle ziekten." Amerikaanse ginseng is gebruikt om ziekten van allerlei duizenden jaren genezen.

Boven de grond

Hoewel de wortel is het meest gebruikte deel van de Amerikaanse ginseng, zijn andere delen zijn ook gebruikt. De plant heeft donkergroene bladeren, geel groen witte paraplu gevormde bloemen en rode bessen. Het kan groeien 16 tot 20 inch groot en is niet klaar om te oogsten totdat het is ongeveer 5 jaar oud.

Hoe ginseng is Grown

Amerikaanse ginseng (de Latijnse naam is panax quinquefolia) is ook bekend als redberry, vijf vingers en tandsteen wortel. Het is in de grote vraag naar zijn gevarieerde helende eigenschappen en is duur. Wilde Amerikaanse ginseng wordt uitgebreid geoogst, en de plant wordt nu ook zelfgeteelde. De zaden worden geplant in de herfst en niet gestoord. Aanbevolen wordt stro of ander isolerend type mulch daaroverheen geplaatst. De jonge planten zal ontstaan ​​in het voorjaar.

Gebruikt voor de Amerikaanse Ginseng

Amerikaanse ginseng is het best bekend om zijn stimulerende eigenschappen. Het wordt gebruikt om een ​​verhoogde energie te bevorderen, vermoeidheid verminderen en het geheugen te verbeteren. Het kan nuttig zijn bij het vertragen van de progressie van de ziekte van Alzheimer. Amerikaanse ginseng verlaagt de bloedsuikerspiegel bij patiënten met type II diabetes. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, een studie toonde aan dat de bessen werkte eigenlijk beter op het verlagen van de bloedsuikerspiegel dan de wortel ,. Amerikaans ginsengwortel kan voorkomen dat bepaalde vormen van kanker en verhoogt de effecten van chemotherapie bij borstkanker.

Hoe te gebruiken

Amerikaanse ginseng kan worden gekocht in pil en vloeibare vormen evenals vers. Het wordt niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, geschikte doses voor volwassenen zijn als volgt:

Verse wortel: 1-2 g, eenmaal daags gedurende maximaal 3 maanden
Gedroogde wortel: 1/2 tot 2 g, kauwen en eenmaal per dag te slikken
Tinctuur (1: 5). 1-2 tl, 1 tot 3 maal daags
Vloeibaar extract (1: 1). 1/4 tot 1/2 theelepel, 1 tot 3 maal daags
Gestandaardiseerd extract: 100 tot 200 mg, 1-3 maal daags, gestandaardiseerd op 4 procent tot 5 procent ginsenosiden bevat

Bijwerkingen

Bijwerkingen van het gebruik van Amerikaanse ginseng zijn misselijkheid, braken en diarree. Door de stimulerende eigenschappen van de wortel, kunnen andere bijwerkingen zijn verhoogde bloeddruk, neusbloedingen, angst, slapeloosheid en euforie. Amerikaanse ginseng en andere plantaardige producten moeten worden gebruikt met de hulp van personeel in de gezondheidszorg die beschikken over kennis en ervaring met behulp van plantaardige.