Beroemde golfbanen in Schotland

Beroemde golfbanen in Schotland


Golf is gespeeld in Schotland sinds minstens de 16de eeuw, en volgens het Schotse parlement zijn er meer dan 400 golfbanen in het land. Vijf van deze cursussen-St Andrews, Carnoustie, Murfield, Turnberry en Royal Troon-maken deel uit van de rotatie van de British Open, en als gevolg daarvan zijn bekend bij golfers en sportfans over de hele wereld.

St. Andrews

Gelegen aan de schilderachtige oostkust van Schotland, de zeven cursussen op St. Andrews maken het de grootste golfcomplex in Europa. De meest bekende van de cursussen is de Old Course, waar de golfen legendes als Seve Ballesteros, Jack Nicklaus en Tiger Woods hebben gespeeld. Woods heeft zelfs noemde het zijn favoriete koers in de wereld. Ondanks zijn hoge reputatie, de Old Course, samen met zes anderen in St. Andrews, is open voor het publiek.

St. Andrews Links Trust

Pilmour House

St Andrews

Fife, KY16 9SF

Schotland

011-44-1334-466-666

standrews.org.uk

Carnoustie

Carnoustie is de thuisbasis van drie gangen-the championship course, de Burnside Links en de Buddon Links. niet ver van de stad Dundee aan de oostkust van Schotland gevonden, vanaf 2010 Carnoustie had de British Open Championship zeven keer georganiseerd. Volgens de Ierse golfer Padraig Harrington, die de 2007 Open er gewonnen, Carnoustie is "een van de beste in de wereld."

Carnoustie Golf Links

20 Links Parade

Carnoustie

Angus, DD7 7JF

Schotland

011-44-1241-802-270

carnoustiegolflinks.co.uk

Muirfield

De privé-cursus bij Muirfield is de thuisbasis van de geachte Company of Edinburgh Golfers, één van de oudste golfclubs in de wereld. Vandaag de dag, Muirfield herbergt grote kampioenschappen, waaronder de British Open, voor zowel de amateur en professionele golfers. Hoewel de East Lothian cursus particulier eigendom en uit te voeren, is het mogelijk voor leden van het publiek om te spelen, hoewel het spelen van slots vullen zeer snel.

Muirfield Golf Links

Duncur Road

Muirfield

Gullane

East Lothian, EH31 2EG

Schotland

011-44-1620-842-123

muirfield.org.uk

Turnberry

Met uitzicht op de kust van Ayrshire, Turnberry herbergt drie verschillende cursussen, en beweert dat "een ronde op een-Ailsa, Kintyre of Arran-is de aard van de buitengewone ervaring dat een speler, professioneel of amateur verandert." De bekendste van de drie is de Ailsa cursus, waaruit spelers de rots van Ailsa Craig, ziet 11 mijl op zee. kustlandschap De cursus maakt voor veeleisende gaten, in het bijzonder op een winderige dag, maar het biedt ook de cursus landmark-functie, de vuurtoren in de buurt van Bruce's Castle.

Turnberry

Maidens Road

Ayrshire, KA26 9LT

Schotland

011-44-1655-334-032

turnberry.co.uk

Royal Troon

Opgericht in 1878, de twee 18-holes banen bij Royal Troon Golf Club hebben een felle reputatie. De innerlijke helft van de Royal Troon is bijzonder veeleisend. De club, gelegen aan de westkust van Schotland, niet ver van het centrum van Ayr, is eigenlijk de thuisbasis van drie gangen-de beroemde Old Course, waarop kampioenschappen worden gespeeld, hoe korter Portland Course en de negen-holes Craigend Course, voornamelijk gebruikt door junior spelers.

Royal Troon Golf Club

Craigend Road

Troon

Ayrshire, KA10 6EP

Schotland

011-44-1292-311-555

royaltroon.co.uk