Bergbeklimmer Technieken

Bergbeklimmer Technieken


Bergbeklimmen is de sport van wandelen en bergbeklimmen. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de berg, de vaardigheden die nodig zijn tijdens beklimmingen variëren. Berg terrein en de hoogte verschilt met de geografische ligging in de hele wereld. Een berg die begint als een hellend wandeling over een onverharde weg kan uitgegroeid tot een steile klim ijzige klippen. Bergbeklimmers moet een breed scala aan vaardigheden beschikken om deze uitdagingen aan te gaan.

oplopend

Oplopende een berg vereist het gebruik van een aantal goed uitgevoerde technieken. Touwen om klimmers vangen als ze uitglijden of vallen zijn cruciaal. De techniek van het verankeren dat touw om de berg is de eerste stap voordat een steile klim begint. Leidt is de techniek van oplopende eerste en verantwoordelijk voor het bevestigen van bescherming onderweg. De leider zal bescherming hechten aan de berg in de vorm van extenders. Touw om de extenders door metaal lussen genoemd karabiners bevestigd. Volgelingen beklimmen de berg met behulp van de bescherming van de apparatuur van de leider in te voeren, en de laatste volger verwijdert de beschermingsmiddelen als klimmers voorschot.

Aflopend

De techniek van het houden van een verankerde touw tijdens de afdaling van een steile berg gezicht is bekend als abseilen, of abseilen. Deze techniek houdt glijden een verankerde touw door je handen tijdens het wandelen uw voeten de berg af. De techniek van zakken is ook te dalen. Verlaging vereist de hulp van een persoon op de grond of op een basis, bekend als de opvanger. De opvanger stelt de klimmer door het houden van het touw als de klimmer daalt. De klimmer en de opvanger samen te werken, met de belayer langzaam voeden meer touw. De opvanger moet bereid zijn om het touw strak te trekken indien de klimmer valt.

Touw technieken en Knots

De deskundige gebruik van touw is van onschatbare waarde op steile beklimmingen. Het enige kabel systeem is een techniek bij het beklimmen route in hoofdzaak recht omhoog. Een enkel touw wordt op regelmatige tijdstippen naar de berg bevestigd. Als de klim is niet zo eenvoudig, wordt het dubbele touw systeem toegepast. Hier worden twee kabels gebruikt, waardoor de klimmer slapper en waarmee hij verder uit elkaar geplaatst, waar er een betrouwbare plek hechten aan het oppervlak. Vele verschillende knopen worden gebruikt in klimmen en elk heeft een ander doel. Zo worden enkele en dubbele lus knopen gebruikt om een ​​touw aan een karabijnhaak en kink in de kabel knopen worden gebruikt in zekeren en afdalen.

Sneeuw en ijs

Sneeuw, ijs en vorst huidige uitdagingen voor bergbeklimmers. De meeste van de hoogste bergen ter wereld zijn bevroren en ijs boven afgedekt, zelfs als hun basis in een gematigde regio. Stijgijzers zijn metalen spikes die hechten aan schoenen of laarzen klimmers '. Deze zijn vaak versleten om te graven in het ijs voor een voet aan de grond en zijn cruciaal bij het oprijden en dalende ijzige terrein. Ice assen worden gebruikt voor het verkrijgen van een greep in ijs en worden samen gebruikt met hamers en ijs schroeven bij het verankeren van een ijzige berg. Touw wordt ook gebruikt in sneeuwstormen en op ijs bergbeklimmers binden aan elkaar als een voorzorgsmaatregel om groepen bij elkaar te houden.