Beheer van astma

Beheer van astma


Bronchiale astma is een ontsteking van de luchtwegen of bronchiën. Tijdens een astma-aanval, de spieren in de luchtwegen en draai de bekleding van deze buizen opzwellen. Dit resulteert in een vermindering van de hoeveelheid lucht die door de luchtwegen kan passen. Dat is wat de oorzaak van de piepende geluiden die je hoort als je astma. Voor sommige mensen kan astma niet te genezen, maar de symptomen kunnen worden beheerd.

vermijding

Vermijd de stoffen of situaties die een astma-aanval in het verleden hebben geleid. Dat kan onmogelijk zijn in alle gevallen, maar vele malen kunt u een astma-aanval te voorkomen door het vermijden van bekende triggers. Sommige kunnen zijn honden, katten, stof, kou, irriterende stoffen, schimmels, rook, pollen en stress. Allergieën en astma vaak samen.

Long-Term Resultaten

Beheer uw bronchiale astma voor de lange termijn resultaten. Dit omvat het gebruik van medicijnen die voorkomen in plaats van het behandelen van ontstekingen en luchtwegen spasmen. Deze geneesmiddelen zijn oa corticosteroïden, zoals Azmacort, AeroBid, Flovent en Vanceril, die ontsteking te voorkomen. Luchtwegverwijders zoals Serevent helpen om de luchtwegen geopend. Advair en Symbicort zijn combinatie van medicijnen voor de lange termijn astma-management dat zowel steroïden en luchtwegverwijders bevatten.

Stress Reduction

Verlichten stress in je leven om te helpen bij het beheren van uw astma. Stress speelt een belangrijke rol bij astma. Stress kan een astma-aanval veroorzaken en maken het moeilijker om te keren. Leer stress-reducerende technieken zoals self-talk en geleide visualisaties die je kunt gebruiken tijdens een acute aanval. Om uw dagelijkse stress te verminderen, het nemen van meditatie of yoga, zodat je kunt leren om te ontspannen en laat de spieren in je luchtwegen en de longen om de spanning.