Behandelingen voor Macula Degeneratie

Maculaire degeneratie is een chronische oogziekte die wordt gekenmerkt door een verslechtering van het gezichtsvermogen en een wazige plek in het gezichtsvermogen. Deze ziekte treft meestal oudere volwassenen, en het komt met een verscheidenheid van zowel de problemen en behandelingen. Droge en natte maculadegeneratie bestaan, maar droog (type zonder bloeden) is de meest voorkomende van de twee.

Droog Macula Degeneratie Behandelingen

Droge maculadegeneratie kan niet worden teruggedraaid. Het goede nieuws is dat de ziekte vordert meestal langzaam, maar het slechte nieuws is dat het in natte maculadegeneratie kan draaien op elk moment, dat is ernstiger en sneller te verspreiden.

Hoge dosis combinaties van antioxidanten en zink kunnen helpen vertragen de progressie van droge maculadegeneratie. Patiënten met dit type degeneratie kan ook een combinatie van vitaminen dagelijks naar de vooruitgang van de ziekte te vertragen. Hierdoor kunnen patiënten naar de normale levensstijl te leven met een betere visie voor een langere periode.

Natte Macula Degeneratie Behandelingen

Natte maculadegeneratie neiging te ontwikkelen als gevolg van de droge vorm van de ziekte. Natte maculadegeneratie ontstaat wanneer bloedvaten ontwikkelen onder de macula en lekken vloeistoffen.

Zoals met droge maculadegeneratie, kunnen natte maculadegeneratie niet worden teruggedraaid. Behandelingen voor deze aandoening gericht op het stoppen of vertragen van de progressie. Laserchirurgie kan worden uitgevoerd in een klein percentage gevallen; in dit scenario artsen gebruiken lasers om de beschadigde cellen onder de macula vernietigen.

Een andere optie is fotodynamische therapie, waarbij de koud-laser gericht op de beschadigde cellen in het midden van het oog heeft. Artsen kunnen ook proberen om de beschadigde cellen te herschikken door middel van een operatie of implantaat een telescopische apparaat in het oog.

Medicamenteuze behandelingen zijn ook beschikbaar voor natte maculadegeneratie en hebben bewezen als een van de meest effectieve behandelingen.

Lifestyle Changes

Voor mensen die lijden aan maculaire degeneratie, kan accommodaties worden gemaakt dat hun kwaliteit van leven te verbeteren. Sinds maculadegeneratie gezichtsvermogen beïnvloedt, mensen die deze ziekte moeten voorzichtig zijn bij het rijden en kan uiteindelijk moeten opgeven rijden helemaal als visie verergert. Zij moet zich richten op het houden van de juiste verlichting in hun huizen en kunnen glazen en vergrootglazen gebruiken om te helpen met de dagelijkse activiteiten. Bij het gebruik van het internet, kunnen ze inzoomen op een grotere soort op hun computerschermen, en ze kunnen grote-print boeken in plaats van de traditionele gedrukte formaten te lezen. Macula degeneratie hoeft niet om een ​​einde te favoriete activiteiten betekenen, maar het kan betekenen dat er aanpassingen moeten worden gemaakt om te blijven genieten van deze activiteiten.