Behandelingen voor lage vrije testosteron

Miljoenen Amerikanen lijden aan lage niveaus van vrij testosteron, een endogeen hormoon van nature door zowel mannen als vrouwen. Eerste plaats een zaak van invloed gezondheid van mannen, lage vrije testosteron komt van nature als het lichaam ouder wordt, of als gevolg van trauma aan de testikels, volgens de Medische Bibliotheek.

Er zijn verschillende methoden voor de behandeling van lage vrije testosteron bij mannen, zowel medische en voedingswaarde. Het onderzoeken van de voordelen van elke en hoe ze werken helpt u en uw arts beslissen wat goed voor u is.

Testosteron Suppletie Therapie (TRT)

Testosteronsubstitutietherapie of TRT, kan seksuele interesse, stemming, erectiele functie, botdichtheid en spiermassa te verbeteren, volgens de Medische Bibliotheek. Bovendien, het National Institute on Aging meldt dat hogere niveaus van vrije testosteron bij oudere mannen verbetert zowel cognitie (denkvermogen) en het geheugen.

TRT verhoogt de niveaus van vrij testosteron in het mannelijk lichaam. Volgens Life Extension magazine kan testosteron niveaus worden aangevuld met door een arts voorgeschreven medicijnen, en kan ook worden verhoogd door verschillende natuurlijke supplementen gevonden in uw lokale apotheek.

medische TRT

Testosteron, meldt de Medische Bibliotheek, kunnen worden toegediend door vier door de FDA goedgekeurde methoden: via injectie, patches, gel crèmes, of buccale (via de slijmvliezen van de mond). Elk van deze methoden levert het werkelijke hormoon of een synthetische versie direct in het lichaam, het verhogen van lage vrije testosteron niveaus simpelweg door meer van het hormoon.

Delatestryl (BTG Pharmaceuticals) is een injecteerbare vorm van testosteron gesuspendeerd in sesamolie, gewoonlijk toegediend door een arts in een grote spier zoals de bil of de dij.
Androderm (Watson Pharmaceuticals) is een transdermale pleister die releases testosteron door de huid, en wordt dagelijks toegepast op de rug, bovenarm, dijen, of de buik.
Testim (Auxilium Pharmaceuticals) is een testosteron levert gel die dagelijks wordt aangebracht op de schouders, bovenarmen en / of de buik.
Striant (Columbia Laboratories, Inc.) is een testosteron formulering die wordt geabsorbeerd door het mondslijmvlies of het gebied waar het tandvlees aan de lippen.

natuurlijke TRT

Nutritional TRT wordt bereikt door het stimuleren van het lichaamseigen vermogen om testosteron produceren, wat vaak resulteert in verhoogde niveaus van vrij testosteron. Life Extension noemt een paar van deze supplementen die gemakkelijk verkrijgbaar bij de meeste apotheken zijn.

Zink is een belangrijk mineraal in de productie van testosteron, en is verkrijgbaar in pil formulering op bijna elke drogist of supermarkt in de supplementen gangpad.
Chrysin, nature in honing, remt de aromatisatie - omzetting in oestrogeen - vrij testosteron, wat leidt tot hogere niveaus van testosteron.
Carnitine, een aminozuur (eiwit bouwsteen) derivaat, niet direct van invloed op testosteron niveaus, maar heeft een grote invloed op de seksuele functie en depressie, die beide zijn symptomen van een lage vrije testosteron niveaus.
Antioxidanten, gevonden in voedingsmiddelen, zoals bosbessen, frambozen en groene thee, ook genoemd door Life Extension om gezonde niveaus van vrije testosteron ondersteunen. Antioxidanten omvatten vitamine A, vitamine E en selenium.

Zoals met alle voedingssupplementen, praten met uw arts alvorens te beslissen over het gebruik van één of een combinatie voor het behandelen van TRT. Uw arts zal rekening houden met uw persoonlijke medische geschiedenis en u helpen de juiste keuzes voor TRT te maken.