Behandelingen voor Herpetische ooginfecties

Oculaire herpes wordt veroorzaakt door een infectie met type 1 herpes simplex virus. De voorwaarde treedt vaak tijd en kan variëren van een plek op het ooglid littekenvorming van het hoornvlies en mogelijk verlies van gezichtsvermogen. Er zijn drie belangrijke soorten oculaire herpesinfectie: herpes keratitis, of een oppervlak cornea infectie; stromale keratitis, of een infectie dieper in het hoornvlies; en uveïtis, dat zich binnen in het oog. Behandelingen voor oculaire herpes variëren afhankelijk van de locatie van de infectie.

debridement

Voor oppervlak of epitheel van het hoornvlies en vaatziekten, sommige oogartsen verwijder de epitheelcellen met een wattenstaafje of een ander instrument. Dit proces heet debridement. Een pleister contactlens wordt dan geplaatst op het hoornvlies gedurende weken tot maanden om de ogen te genezen. Debridement kan in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt voor de behandeling van oculaire herpes.

Antivirale Medicijnen: oogdruppels en zalven

Er zijn verschillende soorten antivirale oogdruppels en zalven die kunnen worden gebruikt voor het behandelen oppervlak oculaire herpes. Antivirale oogdruppels moet in het oog worden geplaatst tot elk uur afhankelijk van de ernst van de infectie. De oogdruppels en zalven kunnen worden gebruikt in combinatie met orale antivirale medicatie of steroïde oogdruppels.

Antivirale Medicijnen: Mondeling

Orale antivirale medicijnen kunnen worden gebruikt in plaats van antivirale oogdruppels of zalven of tegelijkertijd. Nadat de infectie is verbeterd, is gebleken dat sommige orale antivirale geneesmiddelen de incidentie van herhaling van oculaire herpes kan afnemen bij sommige patiënten.

Steroïde oogdruppels

Wanneer de infectie zich dieper in het hoornvlies, zijn steroïde oogdruppels gebruikt om littekenvorming van de stroma van het hoornvlies te verminderen. Stromale infectie is moeilijker te behandelen; Deze littekens kan leiden tot verlies van het gezichtsvermogen. Steroïde oogdruppels worden ook gebruikt wanneer de infectie veroorzaakt ontsteking in de voorkant van het oog (iridocyclitis). Antivirale medicijnen worden bijna altijd gebruikt met steroïde oogdruppels. Ook bij sommige patiënten, de oogarts zal antibiotica druppels met steroïde oogdruppels omdat steroïden de effectiviteit van het immuunsysteem kunnen verlagen voorschrijven.

geïnjecteerd Steroïden

Als de herpesinfectie de achterkant van het oog (uveitis posterior) beïnvloedt, kan de arts steroïde geneesmiddelen te injecteren in de achterkant van het oog voor de behandeling van de inflammatie arts alle patiënten die steroïden krijgen nauwlettend omdat steroïden oog drukverhoging kunnen veroorzaken of glaucoom bij gevoelige patiënten.

Hoornvliestransplantatie Surgery

Een klein aantal patiënten hebben recidiverende stromale infectie met een resterende littekens die een belangrijke impact visie ondanks behandeling. Voor deze patiënten, de beste behandelingsoptie is een hoornvliestransplantatie. Patiënten met oculaire herpes die een hoornvliestransplantatie ontvangen zijn op een hoger risico van die transplantatie falen, maar onderzoek suggereert dat extra testen voordat de operatie kan helpen clinici het oog beter voor te bereiden en verlagen het risico op afstoting.