Been Zwakte Oorzaken

Migraine hoofdpijn

Migraine hoofdpijn zijn uiterst pijnlijk hoofdpijn die gepaard gaan met vele symptomen zoals verblindende pijn in het hoofd en spierzwakte in de benen. Als u gevoelig bent aan het hebben van migraine, kan dit verklaren waarom je benen zwak voelen. Meestal het type migraine hoofdpijn ervaren is hemiplegische migraine; Deze migraine worden vaak veroorzaakt door een gen in je lichaam. Beenzwakheid geassocieerd met migraine kan worden veroorzaakt door een basilaire migraine, maar die migraine zijn uiterst zeldzaam. De precieze causale verband tussen de migraine en de beenzwakheid is niet bekend.

Ruggengraatletsel

Letsel aan de ruggengraat, zoals geknepen zenuwen of aandoeningen geassocieerd met de lumbale gebied van de ruggengraat, kan beenzwakheid veroorzaken. De reden is waarschijnlijk schade aan de zenuwen die boodschappen van het been naar de hersenen sturen. Als deze zenuwen worden beschadigd door een dwarslaesie of andere toestand dan de berichten niet zo duidelijk en de hersenen niet veel controle over dat gebied van het lichaam; het eindresultaat is meestal spier of beenzwakheid geassocieerd met een aantal andere onderliggende aandoening waarvan de rug.

andere oorzaken

Er zijn vele andere mogelijke oorzaken van beenzwakheid. Deze omvatten schildklier aandoeningen en spataderen. Beenzwakheid wordt geassocieerd met spataderen omdat de aandoening veroorzaakt de aders in de benen te zwellen; Deze zwelling veroorzaakt krampen en pijn, waardoor weer de benen zwak aanvoelen. Andere oorzaken kunnen eenvoudig over-inspanning, zoals het gevoel dat de benen na zware oefening. Kijk naar je andere symptomen en een arts raadplegen voor meer informatie.