Basketbal Scoren Regels

Het doel van een basketbal spel is voor een team om de andere outscore. Het zetten van de bal in het mandje resultaten in de punten, met een aantal "manden" meer waard dan anderen, afhankelijk van waar het schot vandaan komt.

Three Point Line

Een lijn op de rechter wijst de driepunts-gebied, met deze lijn zijn verschillende afstanden van de hoepel, afhankelijk van het niveau van het spel. In de National Basketball Association, de drie-punts lijn is 23 feet and 9 inches van het centrum van de mand.

velddoelpunten

Een schot genomen door een speler in de loop van het spel is een velddoelpunt poging. Degenen die verder gaan in de mand van binnen de drie-punts lijn zijn de moeite waard twee punten, terwijl degenen die gaan van buiten de lijn zijn de moeite waard drie punten. Als een speler in contact is met de drie-punts lijn als ze brengt de bal het veld doel is de moeite waard slechts twee punten.

geen Basket

Doelpuntenmaker awards geen punten voor een bal gegooid van onder de mand en door de hoepel die weer naar beneden door de velg komt.

vrije worpen

Volgens de regels van basketbal, een speler vervuilde in de handeling van het schieten schiet twee vrije worpen van de vuile lijn als de originele opname niet naar binnen te gaan, en slechts een vuil schot als het schot poging ging in de mand. Gemaakt vrije worpen zijn één punt elk ter waarde.

Accidental Score

Als een speler per ongeluk scores in de basket van de tegenstander, de tegenstander krijgt die punten en de tegenstander die het dichtst bij de "toevallige" scorer krijgt krediet voor de punten.