Basis van Kickboxing

Basis van Kickboxing

Fitness centra bieden vaak cardio kickboxing klassen om u te helpen in vorm. Hoewel deze klassen een spannende workout kunnen bieden, hebben ze meestal niet geven u een goed begrip van de daadwerkelijke sport van kickboksen. Het is eigenlijk een rigoureuze strijd tussen twee stoere strijders die vechten met hun handen en voeten.

Kickboxing Through Time

Kickboxing dateert van duizenden jaren naar Thailand, waar de kunst van het Muay Thai is ontstaan ​​op de slagvelden. Muay thai werd voor het eerst beoefend als een sport in Thailand rond het begin van de 18e eeuw. Strijders vochten met vuisten, voeten, ellebogen en knieën. De term kickboksen werd opgericht in het midden van de jaren 1900 door Osamu Noguchi, een Japanse bokspromotor die zich liet inspireren door de muay thai wedstrijden. De eerste kickboksen evenement in Japan werd gehouden in 1966. In tegenstelling tot traditionele muay thai gevechten, heeft de Japanse niet het gebruik van ellebogen en knieën mogelijk te maken.

Amerika stappen in de ring

American kickboxing werd ontwikkeld in de vroege jaren 1970. Op dat moment, sommige Amerikaanse karate beoefenaars wilde een full-contact sport die niet strenger martial arts toernooi regels volgden creëren. De eerste Amerikaanse kickboxing match vond plaats tussen volbracht martial kunstenaars Joe Lewis en Greg Baines in Californië in 1970. Lewis gewonnen door een knock-out.

Rules Of The Ring

Typisch, kickboksen rondes twee minuten lang. Wedstrijden kunnen variëren van drie ronden voor amateurs tot 12 voor de profs. De gevechten zijn gescoord door stoten en trappen landde, en gewonnen door beslissingen of knockouts rechter. Acceptabel scorende gebieden kan variëren tussen organisaties. Bijvoorbeeld, de Amerikaanse kickboxing organisaties meestal niet toe trappen naar de benen, maar het is in het muay thai versie acceptabel. De strijders dragen gevoerde kant en de bescherming van de voet, en amateurs moeten ook hoofddeksel te dragen.

Eerst naar The Punch

Net als boksers, de jab en cross zijn populair stoten voor kickboksers. Een prik wordt geleverd met de leiding de hand. Het is een snelle punch die de tegenstander voor verdere stoten sets. Het kruis wordt geleverd met de achterkant de hand, en de vechter verdraait zijn heupen om zijn kracht te maximaliseren. Ponsen zijn moeilijker te landen in kickboksen dan in het boksen. Een kickboxer moet eerst krijgen in ponsen bereik, dat kan moeilijk zijn te bereiken uit angst voor het krijgen van geschopt. Als u eerst een harde bal landt op je tegenstander, kan deze u de mogelijkheid om te verhuizen naar ponsen bereik te geven.

Kick It Up A Notch

Kickboxing organisaties vergen doorgaans strijders ten minste acht keer schoppen per ronde. Kickboksers worden bestraft één punt voor elke kick ze zijn kort van deze eis. Sommige organisaties tellen niet mee de kicks, maar de scheidsrechter kan een punt aftrekken als hij voelt een vechter is niet genoeg schoppen. Strijders gebruiken beproefde karate voet technieken, zoals de voor- en roundhouse kicks. De front kick als doel de bal van de voet op de vijand. Het vegen roundhouse wordt vaak gebruikt om te schoppen op het hoofd.