Basic HIV Fact Sheet

HIV is de afkorting voor humaan immunodeficiency virus. Het virus komt in twee vormen, de HIV1 en HIV2, waarvan de eerste is het meest voor in de Verenigde Staten en deze komt vaker voor bij Afrikaanse landen. HIV is de oorzaak van acquired immune deficiency syndrome of AIDS, en werd voor het eerst in de Verenigde Staten in 1981.

Kenmerken

HIV valt het immuunsysteem door het vernietigen van het lichaam CD4 witte bloedcellen. Zonder naar behoren functionerend immuunsysteem van het lichaam minder goed in staat om infecties en ziekten bestrijden. Dit maakt het vatbaar voor ziekten en uiteindelijk laat het individu AIDS.

symptomen

Veel mensen met HIV vertonen geen symptomen, terwijl anderen griepachtige aandoeningen kunnen tonen. Degenen die geen uiterlijke symptomen vertonen moet nog steeds zoeken naar routine medische zorg als hun lichamen nog steeds door het virus getroffen. Medicijnen kunnen vertragen of beperken van de schade aan het immuunsysteem en het mogelijk maken voor HIV-patiƫnten veel langer dan ooit mogelijk was leven.

effecten

Wanneer het immuunsysteem van een individu is aangetast lang, het laatste stadium van HIV AIDS. Het begin van AIDS wordt vaak veroorzaakt door een zeer laag aantal CD4 bloed of het begin van een ziekte zoals zoals longontsteking of tuberculose die wordt gecompliceerd door het verzwakt immuunsysteem. Hoewel wetenschappers en onderzoekers werken rond de wereld voor een beter beheer van deze kwaal, is er geen remedie bekend.