Barefoot Running & amp; shin splints

Barefoot Running & amp; shin splints

Als je een loper bent en je begint het ervaren van pijn langs het binnenste deel van de onderbenen, je de meeste kans hebben shin splints. Dit kan leiden tot ontstekingen en zwellingen en een einde aan uw jogging sessie snel gezet. Verschillende studies hebben geconcludeerd dat het lopen op blote voeten verbetert niet alleen uw lopende stride, maar kan ook voorkomen shin splints.

Mechanica van Barefoot Running

feet mensen 'zijn bedoeld voor hardlopen. Meer dan 20 spieren en pezen in de voet zijn ontworpen om klap op te vangen en te stuwen uw lichaam naar voren. Wanneer op blote voeten lopen, u uw lopende stride aan te passen aan het land middenvoet in plaats van op de tenen of hiel. Ook de drie grote spiergroepen van je kuit strekken en te absorberen effect om u een veel langere het looptempo geven. BreakingMuscle.com gemeld dat een studie bleek blote voeten lopen vermindert de hoeveelheid tijd voet contact maakt met de grond en leidt tot een hoger niveau van activering van de kuitspieren.

Het voorkomen van shin splints

Een van de meest voorkomende verwondingen die gezicht lopers is scheenbeenirritatie, een pijnlijke druk op de tibia - of scheenbeen - en de omliggende spiervezels. Het is de repetitieve effect van draaien, de constante stoppen en starten die bijdraagt ​​tot een overmatige belasting van de onderste benen en voeten. Volgens SportsScience.com, hardlopen op blote voeten vermindert eigenlijk het risico van shin splints in concurrerende lopers en joggers ongedwongen gelijk. Bij het uitvoeren van op blote voeten, je eigenlijk verhoging van het bedrag van de buiging in de spieren van je voet te compenseren voor het gebrek aan kussen door sportschoenen. Dit veranderde pas neemt stress weg van het scheenbeen en helpt voorkomen dat loopt verwondingen zoals shin splints.

Gevaren van Running Barefoot

Hoewel mensen hebben gelopen op blote voeten voor duizenden jaren, moet de huidige lopers kampen met gebroken glas en fles caps op de paden, wegen en joggingpaden. En terwijl op blote voeten lopen minimaliseert shin splints, kan het overbelasten spieren in je onderbeen en de voet, wat resulteert in een kalf stam, bijvoorbeeld, of Achilles tendinitis. Omdat mensen zijn gewend aan het dragen van schoenen - vooral tijdens sportieve activiteiten - loopt blootsvoets vergt een periode van aanpassing. Begin door simpelweg te lopen op blote voeten en geleidelijk aan werk je weg omhoog aan het runnen.

Het dragen van Toe Schoenen

Blootsvoets lopen misschien niet altijd praktisch zijn, vooral als je gevoelig bent voor kneuzingen, zwakke bogen of behoefte toegenomen enkel ondersteuning. Teen schoenen zijn erg populair geworden omdat ze de bescherming van de bodems van uw voeten, terwijl nauw simuleren van de ervaring van het hardlopen op blote voeten. Deze schoenen bieden een compromis tussen het lopen met schoenen en gaan op blote voeten, maar ze nog steeds niet kunt u harder de onderkant van de voet. Toch kun je teen schoenen gebruiken om shin splints en andere verwondingen gemeenschappelijke aan het runnen van atleten te voorkomen.