Baquacil Problemen

Chloor, met zijn agressieve geur en andere irriterende eigenschappen, wordt gebruikt om de enige optie als het gaat om het houden van zwembaden schoon. Toen kwam Baquacil, een chloorvrij alternatief dat zacht voor de ogen en de huid was, terwijl de belofte om het water schoner te maken dan ooit tevoren. Maar boude beweringen Baquacil's misschien te mooi om waar te zijn. Het product heeft zijn aandeel in de problemen.

Geschiedenis

Baquacil werd ingevoerd om de zwembad-industrie in de jaren 1980 en kreeg onmiddellijk populariteit als chloor alternatief.

feiten

Baquacil is de merknaam voor een complete pool-reinigingssysteem dat Baquacil Sanitizer en Agistat, Baquacil Oxidizer en Baquacil Algicide omvat. De Baquacil Sanitizer en Agistat is wat doodt zwembadwater bacteriën. De oxidator en algicide zijn verantwoordelijk voor de vernietiging van algen en het houden van water glashelder.

Het werkzame bestanddeel in Baquacil is polyhexamethyleenbiguanide, oorspronkelijk ontwikkeld als desinfectiemiddel voor gebruik in chirurgische preparaten. Biguanide is zacht genoeg voor gebruik in contactlenzen oplossingen.

voordelen

Baquacil bevat geen chloor, wat betekent dat het zal niet de ogen of de huid irriteren, noch zal het bleken van kleding. Het elimineert ook de overweldigende geur van chloor in verband met een groot aantal zwembaden. En de chemische structuur van Baquacil ongelooflijk stabiel, waardoor het effectief ondanks fluctuaties in zonlicht, temperatuur of pH-balans.

waarschuwingen

Ondanks de duidelijke verbeteringen chloor, Baquacil is niet zonder nadelen. Veel gebruikers rapporteren uitstekende prestatie in het eerste jaar alleen de effectiviteit hebben afnemen in de tijd. Baquacil verdedigers zal verwijzen naar oneigenlijk gebruik, maar het refrein van de klachten kan moeilijk te negeren.

Ontevreden Baquacil gebruikers melden vaak terugkerende algengroei, vreemde schimmels en duister, verkleurd water. De kosten van het herstel van de situatie alleen draagt ​​bij aan de financiële lasten van een systeem dat is al duurder dan chloor.

Baquacil wordt ook gezegd om kauwgom up zwembad filters, alleen toe te voegen aan de operationele kosten. Zandfilters hebben behoefte om de drie of vier weken worden gereinigd, en dat naast de normale terugspoelen.

overwegingen

De extra kosten in combinatie met de frustratie van de hardnekkige algen problemen veroorzaakt veel Baquacil gebruikers in staat om het product volledig te verlaten ten gunste van chloor. Helaas, waardoor de schakelaar niet zonder hoofdpijn.

Baquacil is niet compatibel met chloor of andere gemeenschappelijke poel chemicaliën, zoals broom, jodium, zilver, koper of persulfaat. Dit betekent dat alle Baquacil moet worden verwijderd, hetzij door volledig aftappen van het zwembad of na een vier-stappen-protocol waarbij het verlagen van Baquacil niveaus tot nul in de loop van enkele weken, het veranderen van alle filters, balanceren water chemie, en dan langzaam de invoering van chloor in het zwembad .