Bananen zijn een bron van vezels?

Bananen zijn een bron van vezels?

Bananen zijn het op drie na belangrijkste voedselgewas na rijst, tarwe en maïs, en gegeten over de hele wereld. Gezien hun voldoende voedingsstoffen en vezelgehalte, evenals lage kosten en de brede beschikbaarheid, de populariteit van bananen is niet verwonderlijk. Het eten van vezelrijke bananen gunstig kan zijn voor uw gezondheid, zoals studies hebben aangetoond dat degenen die meer vezels te consumeren hebben een verminderd risico op chronische ziekten.

Hoe veel vezels?

Alle bananen bevatten vezels, en het bedrag dat varieert met de grootte van de banaan. Een kleine banaan van 6 tot 7 centimeter in lengte bevat 2,6 gram vezels; een medium banaan bevat 3,1 gram vezels; en een extra grote banaan - meer dan 9 duim lang - bestaat uit 4 gram vezels. Terwijl de gemiddelde dagelijkse inname van vezels in de Verenigde Staten is slechts 15 gram per dag, voedingsrichtlijnen bevelen aan dat vrouwen verbruiken 25 gram vezels per dag en mannen consumeren 38 gram.

Soorten Fiber

Fiber is een koolhydraat dat je lichaam niet in staat is te verteren. Fiber komt in twee varianten, oplosbare en onoplosbare, en beide zijn gunstig voor uw gezondheid. Oplosbare vezels lost op in water en vertraagt ​​spijsvertering, waardoor lagere glucosespiegels en cholesterol. Onoplosbare vezels lost niet op in water en helpt bewegen voedsel door het spijsverteringsstelsel. Een medium banaan die 3,1 gram vezels bevat bestaat uit 1 gram oplosbare vezels en 2,1 gram onoplosbare vezels.

Waarom Fiber is Goed

Het is het beste om uw vezel direct van plantaardige bronnen, zo weinig vezels supplementen zijn op effectiviteit onderzocht. Fiber helpt uw ​​lichaam te reguleren het gebruik van suiker, het houden van uw bloedsuikerspiegel onder controle. Vezel heeft ook een gunstig effect op de risicofactoren voor talrijke chronische ziekten, waaronder hartziekten en diabetes. Naast het helpen van het risico van chronische ziekte te verminderen, vezelrijk dieet zijn meer verzadigend en verbonden met een lager lichaamsgewicht.

Banana's Andere voordelen

De voedingswaarde van bananen uit te breiden tot ver buiten het vezelgehalte. Een kopje gesneden banaan bevat meer dan 500 milligram kalium, wat helpt om een ​​deel van de schadelijke effecten van natrium tegenwicht en vermindering van uw bloeddruk. Gezien hun zoetheid, bananen een uitstekende zoete snack of dessert. Gebruik ze om een ​​gezonde smoothie of snijd ze bovenop ontbijt havermout of granen op natuurlijke wijze zoeten het op.