Banaba Leaf Extract Side Effects

Banaba blad (niet te verwarren met banaan blad) extract is een van de meest populaire natuurlijke behandelingen voor diabetes. Het is een alternatief voor insulineschoten en andere farmaceutische diabetesbehandelingen die vaak ongewenste neveneffecten. Banaba extract werkt omdat het corosolic zuur, die tot gevolg veilig regelen van het lichaam bloedglucose- en insulinespiegels heeft bevat.

Achtergrondinformatie over banaba Leaf

Banaba bladeren zijn dik en wasachtig en komen uit een boom met opvallende, paarse bloemen die gemakkelijk in Zuidoost-Aziƫ en India groeit. Het is al lang een traditionele behandeling voor een hoge bloedsuikerspiegel in deze regio, met name in de Filippijnen en India.

Hoe het wordt genomen

Banaba Leaf Extract wordt traditioneel gemaakt door het maken van een thee uit de bladeren, maar tegenwoordig is het verkrijgbaar in capsules. Een kenmerkende dosering zou kunnen liggen tussen 16 mg en 48 mg per dag en soms gecombineerd in capsules met andere bloedglucose-regulerende verbindingen.

Wetenschappelijk bewijs

Talrijke klinische studies op zowel mensen als dieren, toonden vermogen banaba extract om bloedsuiker en insuline te verlagen. Een studie aan de zuidoostelijke Institute of Biomedical Research, met behulp van een 1 procent corosolic zuur extract van Banaba blad, consequent verminderde bloedglucose significant bij mensen met type-II diabetes --- hoewel interessant, niet bij gezonde mensen.

Gewichtsverlies

Een bijkomend voordeel van het nemen van banaba blad extract is de Heilige Graal --- afvallen zonder dieet. Een dier studie gepubliceerd in het Journal of Nutritional Science toonde banaba blad extract om niet alleen te reguleren glucose, maar ook gewichtsverlies veroorzaken. Experts geloven dat dit komt omdat de regulatie van insuline en de bloedsuikerspiegel helpt de onbedwingbare trek voor snoep en andere eenvoudige koolhydraten, dat de betrokkene minder (en gezonder) met minder moeite te eten.

Bijwerkingen

Volgens de natuurlijke gezondheid practitioner Dr Ray Sahel, met ingang van april 2009, nog geen artikelen in medische tijdschriften zijn gepubliceerd met vermelding van eventuele bijwerkingen bekend van het nemen van Banaba blad extract. De algemene consensus in de medische gemeenschap is het kruid heeft geen nadelige effecten hebben op alle. Het enige wat zorgen te maken over wanneer het nemen van het is de mogelijkheid van overmatig gebruik, die kan laten werken te goed --- het verlagen van de bloedsuikerspiegel te ver (met alle middelen, zelfs niet genoeg te eten) zijn kan leiden tot duizeligheid, hoofdpijn en vermoeidheid .